< terug

Chepkoech verbetert wereldrecord Sifan Hassan.

14 februari 2021 (0 reacties)

Beatrice Chepkoech brak het wereldrecord 5 km tijdens de Monaco Run op zondag (14) met een tijd van 14:43 Ze verbeterde daarmee het oude wereldrecord van Sifan Hassan

De 29-jarige Keniaanse. verbeterde het vorige record in een gemengde race van 14:48 van Caroline Kipkirui in 2018, en is ook een seconde sneller dan het wereldrecord 14:44 van Sifan Hassan in een race alleen voor vrouwen. De 5km op de weg werd in 2017 geïntroduceerd als een offciële afstand. Chepkoech is al wereldrecordhoudster op de 3000 mrt steeple met een tijd van van 8: 44.32. Deze tijd liep ze in 2018 ook in Monaco.

“Ik ben zo blij omdat ik het niet had verwacht”, zei Chepkoech, de wereldkampioene van 2019 in de steeplechase. “Het was koud en er stond veel wind, maar ik probeerde mijn pacemaker (Luuk Maas) te volgen en alles was perfect.” Toen ze voor de tweede keer het tunnelgedeelte naderde was de wind gaan liggen, dus besloot ze het tempo op te voeren. “Mijn pacemaker vertelde me” we kunnen het, laten we versnellen “. Dus ik deed het.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *