< terug

Cheptegei en Krumins winnaars 7Heuvelenloop (uitslag en video)

Joshua Cheptegei en Susan Krumins (voorheen Kuijken) hebben de 33e editie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop gewonnen. Cheptegei wist zijn titel te prolongeren. Krumins wist bij haar debuut direct de winst naar zich toe te trekken. Abdi Nageeye was de snelste Nederlander. Hij miste met 43.45 min het Nederlands record op 16 seconden. De sterke wind zorgde voor lastige omstandigheden voor alle deelnemers. Cheptegei verklaarde na afloop dat een wereldrecord mogeliijk was geweest

20 november 2016 (0 reacties)

Joshua Cheptegei en Susan Krumins winnaars onstuimige Scholten Awater Zevenheuvelenloop

Klik hier voor alle uitslagen

Joshua Cheptegei en Susan Krumins (voorheen Kuijken) hebben de 33e editie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop gewonnen. Cheptegei wist zijn titel te prolongeren. Krumins wist bij haar debuut direct de winst naar zich toe te trekken. Abdi Nageeye was de snelste Nederlander. Hij miste met 43.45 min het Nederlands record op 16 seconden. De sterke wind zorgde voor lastige omstandigheden voor alle deelnemers.  Cheptegei verklaarde na afloop dat een wereldrecord mogeliijk was geweest?

Bekijk hier het wedstrijdverslag

Prolongatie

Joshua Cheptegei finishte na 42.08 minuten en prolongeerde daarmee zijn titel. Hiermee is de jonge Oegandees de eerste die twee jaar op rij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop weet te winnen sinds 2001. Toen prolongeerde Felix Limo zijn titel in een nieuw wereldrecord van 41.29 min. Cheptegei rekende af met Eritriërs Abrar Osman en Hiskel Tewelde. De twee Eritreeërs moesten op de Zevenheuvelenweg al lossen en eindigden op bijna een minuut van Cheptegei. De 20-jarige Oegandees liep de tiende snelste tijd ooit in Nijmegen. Hij was zelfs op weg naar een tijd onder de 42 minuten, maar kreeg maagklachten, waardoor hij wat terugviel in tempo.
Tijdens de persconferentie verklaarde de tweevoudige winnaar " Ik dacht een dat een tijd onder de 42 minuten zeker mogelijk was. Ik had een tijd van 41.40 in het hoofd. Door te laat te onbijten had ik last van de maag anders was wellicht een wereldrecord van 41.13 zelfs mogelijk geweest.


 

Vrouwen

De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door de Nijmeegse Susan Krumins. Zij rekende af met haar Nederlandse concurrente Jip Vastenburg. Krumins liep een tijd van 49.30 min. Dit is de op twee na snelste tijd ooit gelopen bij de Nijmeegse herfstklassieker door een Nederlandse atlete. Bovendien was Krumins de eerste Nederlandse die de wedstrijd wist te winnen sinds 1990. 26 jaar geleden won Carla Beurskens in 52.06 min. Nooit eerder won een Nijmeegse atlete de Scholten Awater Zevenheuvelenloop in haar thuisstad. Vastenburg werd tweede bij de vrouwen, derde werd de Japanse Kanade Furuya.
 

Nederlanders

De Nederlandse mannen eindigden voorin het veld. Abdi Nageeye was de snelste Nederlander. Hij werd zesde in het totale veld en liep ondanks de pittige omstandigheden een snelle tijd. Roy Hoornweg eindigde als tweede Nederlander en Khalid Choukoud kwam als derde Nederlander aan de finish. Hoornweg en Choukoud moesten de snelle Nageeye al snel laten gaan. De laatste hoopte het Nederlands record te verbeteren, maar dat zat er mede door de stevige wind niet in.
 

Zevenheuvelennacht

De Zevenheuvelennacht was een groot succes met uitstekend hardloopweer en veel publiek. Zowel bij de mannen als vrouwen werd een parcoursrecord gelopen. Team Zevenheuvelen atleet Mike Foppen liep een razendsnelle tijd van 21.01 min. Fanos Tekle verbeterde het parcoursrecord bij de vrouwen naar 24.59 min. Op de Louiseweg en Johannaweg werden de bijna 7000 deelnemers getrakteerd op een bijzondere passage langs het donkere bos. De klanken van de herfst uit de Vierjaargetijden van Vivaldi waren langs de Nijmeegse bosrand in een modern jasje te horen. Met een speciaal voor de Zevenheuvelennacht gecompileerde, moderne uitvoering van het sonnet over de herfst werd een toepasselijke invulling gegeven aan dé herfstklassieker in de hardloopwereld. In combinatie met de speciale verlichting en de laserstralen bij de finish ontstond een magische sfeer tijdens de nacht.
 

Publiek

Net als tijdens de Zevenheuvelennacht, was er op zondag veel publiek aanwezig om de ruim 25.000 deelnemers aan te moedigen. De voorspelde regen bleef uit en de sfeer op de Groesbeekseweg was uitstekend. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 33e editie die zonder problemen verlopen is. Voor goed doel Natuurmonumenten is 60.896 euro opgehaald. Het volgende evenement van Stichting Zevenheuvelenloop is de Stevensloop op zondag 19 maart 2017. Bij deze Nijmeegse stadsloop vindt ook het Nederlands kampioenschap halve marathon plaats.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *