< terug

Chicago Marathon – 7 atleten gediskwalificeerd, 40 deelnemers meer dan waarschijnlijk het parcours afgesneden na 35K

30 november 2022 (0 reacties)

Tenminste 47 lopers hebben ongeveer 2 mijl afgesneden tijdens de Chicago marathon en deden dat in de laatste kilometers Slechts 7 zijn gediskwalificeerd tot nu toe. Marathon Investigation deed onderzoek en zal de bevindingen doorsturen naar de organisatie van de Chicago marathon

Vrijwel onmiddellijk na de Chicago Marathon kreeg de redactie van Marathon Investigation e-mails over lopers met verdachte tussentijden. In het bijzonder meldingen van verdachte splitsingen tussen 35k en 40k. Kijkend naar de kaart, is het gemakkelijk te zien hoe lopers meer dan 2 mijl van het parcours konden afsnijden door de bocht naar rechts op Michigan Avenue over te slaan, en in plaats daarvan linksaf te slaan op Indiana Avenue.

7 Lopers die duidelijk het parcours bij Michigan Avenue afsneden werden gediskwalificeerd. Deze lopers finishten tussen 2:39:56 en 5:04:58. Ze noteerden tussentijden tussen 3:32 per mijl en 5:53 per mijl. Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg. De redactie  heeft nog eens 40 lopers geïdentificeerd die, naar hun mening, dit deel van het parcours heel duidelijk afsnijden. Als ze de kans krijgen, nemen sommige lopers een kortere weg. Sommige lopers in Chicago leken sterke races te lopen, maar konden de verleiding niet weerstaan om af te snijden voor een PR of een kwalificatietijd voor Boston. Anderen hadden het moeilijk, en wilden waarschijnlijk gewoon dat hun race voorbij was – misschien hadden ze geen kwade bedoelingen, maar ze hadden nooit de finishlijn mogen passeren toen ze het parcours inkortten. Ze hadden zeker geen medailles moeten pakken of hun overwinningen op sociale media moeten verkondigen, zoals sommige van deze lopers deden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *