Cialfo atleten succesvol in Hardenberg

21 januari 2014 (0 reacties)

Gerard Kroes wint Vechtdalcircuit

Door Jaap Kooiman

Gerard Kroes heeft het Vechtdalcircuit op de korte afstand gewonnen. De loper van AV Cialfo uit Epe was zijn plek zeker na de zevende plaats op de Oldemeijercross in Hardenberg.Kroes liep 23.56 min. op de 6 kilometer. Het klassement wordt opgemaakt met de beste zes resultaten van negen wedstrijden in de regio van de rivier De Vecht in Overijssel.

Gerard Kroes
De atleet had het best lastig gehad, dat gaf hij eerlijk toe. ‘Pff, behoorlijke klimmetjes. Ik heb alles gegeven. Dat was maar goed ook want later bleek dat de nummer twee van het klassement direct achter mij finishte. Hij was snel gestart in deze mooie cross in Rheeze, een van de eerste boslopen van het seizoen. ‘Als je wat wilt dan moet je er gelijk bij zijn. Op 4 kilometer kreeg ik het zwaar. Komen er nog twee senioren voorbij ook … maar ik wist wie ik in de gaten moest houden. Deze winter loopt Gerard Kroes de korte cross van de Gelders-Overijsselse competitie.

Tjibbe de Vries
Op de lange afstand werd Henk Uitslag tweede bij de mannen-40 met 45.49 min. op de 12 km. De stratenmaker deed goede zaken. Met zijn klassering werd Uitslag derde in de eindrangschikking van het circuit bij de masters-40. In zijn leeftijdsgroep staat de loper regelmatig op het podium. Hij kan in het veld en op de weg goed uit de voeten.
Tjibbe de Vries werd in de cross van AV Spurt88 derde bij de mannen-50 met 50.05 min. De Vries kende een periode met mindere resultaten maar hij is weer helemaal terug in de wedstrijden. Ja, hij stond op het podium en dat deed hem zichtbaar veel plezier. Hij houdt zijn hartslagmeter voortaan wat beter in de gaten. ‘Ik liep veel te hard in de rustige duurlopen. Ik herstelde niet meer. Daar ben ik nu wel achter. Tjibbe de Vries heeft de baantrainingen weer opgepakt om de nodige snelheid in de benen te krijgen.. In 2005 was hij zeer succesvol bij de masters-50. De drie lopers uit Oldebroek zijn allemaal lid van de Eper atletiekclub.