< terug

Collard weer terug in het veld

21 januari 2014 (0 reacties)

Véronique Collard kan het veldlopen niet laten

Véronique Collard heeft beslist om haar comeback te maken in het veld. De drievoudige Belgische kampioene had nochtans een punt gezet achter haar carrière, maar heeft ambitie. “De topvijf in België is mogelijk.”
Véronique Collard (42) kan de kriebels niet langer onderdrukken. Zondag maakte ze haar rentree in een Belgische cross, in Ertvelde.

Top vijf plaats
Collard was nochtans gestopt met competitielopen, omdat een pees in haar rechterbeen kalkvorming en tendinitis veroorzaakte.”Ik liet de kwaal niet opereren, rustte veel en begon deze zomer dikwijls te fietsen. Vanaf oktober lukte het me ook af en toe te lopen.””Eind november liep ik al de cross in Les Mureaux, in Frankrijk. Ik was er 13e op een minuut van de Keniaanse winnares”, zegt ze in De Morgen. “Een topvijfplaats in België is dus mogelijk.”

“In België is er nu een enorm gebrek aan talent”
“Ik doe dit niet om er rijk van te worden”, zegt Collard in De Morgen. “Wel omdat ik mijn ervaring graag ten dienste wil stellen van een aantal jonge atleten.””Want het niveau is in tien jaar enorm gedaald. Dat komt door een gebrek aan talent. De basis waartui het looptalent moet komen wordt steeds kleiner. Een andere verklaring is de veranderde mentaliteit bij de jongeren. Die zijn al tevreden met een provinciale titel.”Véronique Collard was drie keer Belgisch kampioene. “Mijn pees zal het niet toelaten elke week te crossen, maar de Crosscupmanche van Mol of Hannuit wil ik zeker lopen.”

© Teletekst

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Collard weer terug in het veld

26 december 2005 (0 reacties)

Véronique Collard kan het veldlopen niet laten

Véronique Collard heeft beslist om haar comeback te maken in het veld. De drievoudige Belgische kampioene had nochtans een punt gezet achter haar carrière, maar heeft ambitie. “De topvijf in België is mogelijk.”
Véronique Collard (42) kan de kriebels niet langer onderdrukken. Zondag maakte ze haar rentree in een Belgische cross, in Ertvelde.

Top vijf plaats
Collard was nochtans gestopt met competitielopen, omdat een pees in haar rechterbeen kalkvorming en tendinitis veroorzaakte.”Ik liet de kwaal niet opereren, rustte veel en begon deze zomer dikwijls te fietsen. Vanaf oktober lukte het me ook af en toe te lopen.””Eind november liep ik al de cross in Les Mureaux, in Frankrijk. Ik was er 13e op een minuut van de Keniaanse winnares”, zegt ze in De Morgen. “Een topvijfplaats in België is dus mogelijk.”

“In België is er nu een enorm gebrek aan talent”
“Ik doe dit niet om er rijk van te worden”, zegt Collard in De Morgen. “Wel omdat ik mijn ervaring graag ten dienste wil stellen van een aantal jonge atleten.””Want het niveau is in tien jaar enorm gedaald. Dat komt door een gebrek aan talent. De basis waartui het looptalent moet komen wordt steeds kleiner. Een andere verklaring is de veranderde mentaliteit bij de jongeren. Die zijn al tevreden met een provinciale titel.”Véronique Collard was drie keer Belgisch kampioene. “Mijn pees zal het niet toelaten elke week te crossen, maar de Crosscupmanche van Mol of Hannuit wil ik zeker lopen.”

© Teletekst

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.