< terug

Comeback Kupers resulteert in tweede plaats in Kessel-Lo

19 augustus 2019 (0 reacties)

Kessel-Lo: De Meeting voor Mon biedt jaarlijks een podium aan atleten die in hun naseizoen nog op zoek zijn naar een mooie race of snelle tijd. Dit jaar stonden er drie mannen van Team 4 Mijl in de twee 800 meter races van het hoofdprogramma. Zowel Thijmen Kupers als Wessel van Veenen wist een top drie positie in de serie te bemachtigen.

Thijmen, die na zijn eerste seizoensstart in mei geblesseerd raakte en vervolgens maandenlang vanaf de zijlijn moest toekijken, liep op het rode tartan in Kessel-Lo zijn ‘tweede eerste’ 800 meter van het seizoen. Zijn doel was om hard de eerste 600 meter door te komen en op die manier zijn wedstrijdvorm zo snel mogelijk terug te vinden. 

“De haas ging van kop af aan hard, en ik probeerde te volgen met de rest van het veld in mijn rug. Op het rechte stuk richting de bel vond ik de aansluiting en kon ik schuilen voor de wind.” 

De bel klonk na 51 seconden en na het uitstappen van de haas hield  Thijmen zijn koppositie vast. De elf-voudige 800 meter kampioen kon lang stand houden maar moest in de laatste 30 meter toch zijn meerdere erkennen in een Oegandese atleet. Met zijn 1.48.23 ging Thijmen er als eerste Nederlander met het zilver vandoor. “De kop is er weer af. Aankomende week staan er nog twee wedstrijden op het programma en dan zullen we zien waar ik in deze korte opbouw nog naartoe kan groeien!

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *