< terug

Confronteren winkeldief kost Koreman kwalificatiekans: ‘Niet de slimste zet’

13 april 2021 (0 reacties)

De marathon op Twente Airport stond rood omcirkeld. Iets boven Enschede zou Björn Koreman zijn persoonlijke record verder aanscherpen en zich overtuigend kandideren voor de Olympische Spelen.

Maar de cirkel in zijn agenda werd een kruis. Koreman moet zondag verstek laten gaan, hij heeft nog te veel last van de gevolgen van zijn aanvaring met een winkeldief. De blik wordt verlegd naar mei, het optimisme blijft. “Ik schat mijn kansen op Tokio in op 50 procent.”

Lees hier het hele interview

Kansen
Koreman schat in dat hij ook met zijn tijd uit Wenen een kans maakt op een aanwijsplek voor de Spelen. Hij verklaart tegenover de NOS. “Ik denk dat die kans zeker aanwezig is. Ik heb met mijn zege in Wenen laten zien dat ik ook kan strijden om de winst, iets waarmee ik eigenlijk nog niet heel veel ervaring heb. Terwijl andere jongens 20ste worden. Khalid (Choukoud. red.) werd zondag 23ste in Siena. Dat is wel een verschil.”

Relativeren
Een argumentatie die wel enige relativering behoeft. Choukoud leverde zijn prestatie in een uitermate sterk bezette wedstrijd. Het was een razendsnelle wedstrijd in Siena waar negen man onder de 2.07 finishten en 29 atleten binnen de Olympische norm van 2.11.30 bleven. Choukoud liep de tweede helft solo met een negatieve split.
De Valencia marathon waar Bart van Nunen een nieuw persoonlijk record liep van 2.10.16 was nog sterker bezet. Maar liefst vijftig atleten finishten daar binnen de Olympische limiet. Van Nunen liep na een val rond kilometer zeventien ook grotendeels solo naar de finish.De wedstrijd in Wenen waarin Koreman winnaar werd was zwak bezet. De tweede atleet in Wenen finishte in 2.14.38 en de nummer drie in 2.26.35.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *