< terug

Covid risicotool gelanceerd om massale hardloopevenementen weer te kunnen opstarten

20 juni 2020 (0 reacties)

De Outbreak Prevention Taskforce, gevormd door World Athletics met het International Institute for Race Medicine (IIRM), inclusief de medische adviesraden van vijf andere wereldwijde sportfederaties, heeft een online risicobeoordelings- en risicotool gelanceerd voor organisatoren van duursportevenementen.

Vertegenwoordigers van de International Cycling Union, World Triathlon, International Ski Federation, World Rowing, het International Paralympic Committee en de deskundigengroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor massabijeenkomsten, sloten zich aan bij de taskforce. De WHO en het Internationaal Olympisch Comité waren aanwezig als waarnemers, terwijl ook een adviesgroep bestaande uit organisatoren van evenementen en belanghebbenden uit een reeks andere duursporten werd geraadpleegd.

Afgeleid van het algemene advies van de WHO voor massabijeenkomsten, is de tool bedoeld om organisatoren te helpen het risico van het organiseren van een evenement te beoordelen, de paraatheid van de gemeenschap en de evenementorganisatie voor de risico’s van Covid-19 vast te stellen en eventuele noodzakelijke stappen te verduidelijken om verder te gaan het risico verminderen en verminderen.

Zodra details in de tool zijn ingevoerd, genereert het een document dat organisatoren van evenementen kunnen gebruiken om de juiste beslissingen te nemen om de lokale gemeenschap, de deelnemers, de vrijwilligers, het personeel en de betrokken medewerkers te beschermen. Het adviseert niet over toeschouwersbeheer.

De tool is van toepassing op alle duusportevenementen met massa-deelname, ongeacht de sport, het wedstrijdniveau en de grootte.

Het schetst verplichte mitigerende maatregelen die door de organisatoren van evenementen moeten worden genomen op basis van hun specifieke omstandigheden, evenals aanbevolen en gewenste maatregelen, en benadrukt dat alle verplichte maatregelen en de meeste aanbevolen maatregelen moeten worden gerealiseerd voordat er een beslissing wordt genomen om een evenement te laten plaatsvinden.

Er is geen garantie dat de voorgestelde acties het risico voldoende zullen verminderen om een ​​veilige enscenering van een evenement mogelijk te maken, maar ze zullen de organisatoren van evenementen begeleiden door een proces waarvan de taskforce hoopt dat het een standaardonderdeel zal worden van de voorbereiding op het organiseren van massa-evenementen.

Organisatoren van wedstrijden worden sterk aangemoedigd om bij het plannen van evenementen te coördineren met lokale volksgezondheidsautoriteiten en de resultaten te bespreken die met de tool zijn verkregen. Lokale en / of nationale wet- en regelgeving hebben altijd voorrang op de resultaten die met deze tool en de begeleidende documenten worden verkregen.

“Het gebruik van de tool zal de COVID-19-uitbraak of andere infectieziekten niet oplossen, maar het zal de organisatoren van evenementen door een proces leiden dat een gewoonte moet worden en vóór elk evenement moet worden uitgevoerd”, zegt Dr. Paolo Emilio Adami, World Athletics ‘ medisch manager. “Er is nooit een nulrisico voor infectieziekten, maar we willen organisatoren van evenementen helpen het risico tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen.”

Chris Troyanos, Executive Director van IIRM verklaart: “In deze onzekere en steeds veranderende tijden was het voor zoveel organisaties van vitaal belang om naar een gemeenschappelijk doel toe te werken. Deze evaluatietool, die onmiddellijke feedback geeft, kan worden gebruikt voor alle soorten duursportevenementen wanneer we de activiteiten weer gaan opstarten.. Maar de tool voor risicobeoordeling is slechts de eerste stap, aangezien we doorgaan met het bieden van praktische oplossingen voor de pandemie. ”

De tool is hier beschikbaar

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *