< terug

Cowboys laten hun paard staan tijdens Movember Run Amsterdam

15 november 2018 (0 reacties)

Amsterdam – Op 24 november aanstaande wordt in het Amsterdamse Vondelpark alweer de zesde editie van de Movember Run (MoRun) Amsterdam gehouden. Net als ieder jaar wordt met dit ludieke hardloopevent geld ingezameld voor de Stichting Movember. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker en vraagt aandacht voor het hoge aantal zelfdodingen onder mannen. Het verkleedthema van de MoRun van dit jaar is ‘Wild West’.

Once upon a time in the Vondelpark, in 2013, begon de Movember Run als klein, maar enthousiast initiatief met ongeveer 30 lopers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een event waar honderden mensen uit binnen- en buitenland op afkomen. Dit jaar hopen de oprichters van de Movember Run minimaal 350 deelnemers te mogen verwelkomen. Geheel in stijl met het Wild West-thema van dit jaar is het motto van de run ‘Wanted Alive’. Want hoewel de MoRun een speels karakter heeft, is de boodschap serieus: mannen sterven te vroeg en daar moeten we met zijn allen iets aan doen. Het is wat dat betreft High Noon en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk lopers en publiek bij het event aanwezig zijn.

Niet alleen het aantal lopers neemt van jaar tot jaar toe, ook het kernteam van vrijwilligers wordt steeds groter. Dit jaar werkt een groep van zeven vrijwilligers -The Magnificent Seven- hard aan het organiseren en promoten van de Movember Run. Bertram Welink, een van de initiatiefnemers, zegt: “We zetten met zijn allen de schouders eronder om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen met de MoRun. Goed om te weten is dat je zeker geen man hoeft te zijn of een snor hoeft te hebben om mee te doen en je hoeft zélfs niet te rennen. Je mag het parcours van 5 kilometer ook wandelen, joggen achter de kinderwagen, skaten of afleggen in een rolstoel. De Movember Run Amsterdam is voor iedereen die de gezondheid van de man een warm hart toedraagt en samen met ons geld wil inzamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek en het terugdringen van het aantal zelfdodingen onder mannen.”

MoRun Circus 2016 Start - Maikel Thijssen Photography

Hendrik Nuyens, eveneens initiatiefnemer: “Meedoen met de Movember Run is echt een feestje. De sfeer is fantastisch en het is awesome om honderden verklede mensen vol overgave door het park te zien rennen. Tegelijkertijd help je door je deelname bewustzijn te creëren voor de gezondheid van de man. Dat is nodig, want veel mannen vinden het lastig om over hun (geestelijke) gezondheid te praten, met als gevolg dat ziektes vaak pas laat worden ontdekt. Met de MoRun Amsterdam vragen we op een laagdrempelige en positieve manier aandacht voor dit issue.”

MoRun Circus 2016 Warmup - Maikel Thijssen Photography

De Movember Run is echter niet alleen maar leuk voor mensen die van een feestje houden, ook aan de competitieve medemens is gedacht: zoals elk jaar zijn er weer prijzen te winnen. De fanatiekste hardlopers strijden voor de titel “NK Hardlopen met Snor” (het parcours is gecertificeerd door de Nederlandse Atletiekunie). Ben je iets minder sportief en moet je het vooral van je creativiteit hebben? Ding dan mee naar de prijzen voor beste snor en beste outfit. Kortom: trek je cowboysboots aan, pak je lasso en ren -met of zonder (plak)snor- mee met de Movember Run Amsterdam!

Inschrijven
Early-bird tickets zijn nog online beschikbaar tot 16 november. For a few dollars more koop je een regulier ticket tot 23 november. Tip: je kunt je ook met een groep aanmelden, dus schrijf meteen al je familie, vrienden en collega’s in! De netto-opbrengst van de run wordt na afloop overgemaakt aan de Stichting Movember. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website van de organisatie, www.movemberrun.nl.

Wil je niet zelf rennen, maar wel graag iets bijdragen aan Movember? Doneer dan jouw fistful of dollars via https://www.movemberrun.nl/nl/donatie.html

De Movember Run Amsterdam wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Gold Sponsors Optiver, IMC en Lightspeed.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *