< terug

Dag 3 EK para atletiek met zeven medailles

23 augustus 2018 (0 reacties)

Op dag 3 van de EK Para Atletiek in Berlijn weet het Nederlandse team een geweldig resultaat te behalen. Met in totaal 7 (!) gewonnen medailles is het feest groot in de Duitse hoofdstad. Zo is er goud voor Marlene van Gansewinkel (200 meter) en Stefan Rusch (100 meter), zilver voor Ronald Hertog (200 meter), Kenny van Weeghel (400 meter) en Lara Baars (kogelstoten), en brons voor Fleur Schouten (verspringen) en Margriet van den Broek (1500 meter).

Opnieuw goud én een WR voor Marlene van Gansewinkel
Afgelopen maandag wist Marlene van Gansewinkel al de winst te pakken op de 100 meter in een wereldrecord. Vandaag doet zij dit nog eens dunnetjes over. In de finale 200 meter wint van Gansewinkel de race in een tijd van 26.12 sec. waarmee zij niet alleen haar tweede medaille van dit toernooi pakt maar tevens het wereldrecord op de 200 meter verbetert. ”Ik dacht als ik alles goed doe kan ik misschien wel 26.5 lopen en kan ik winnen. Deze tijd verrast me, maar ik voelde me zo goed toen ik de bocht uitkwam”, aldus de dolblije van Gansewinkel. Zondag 26 augustus, de laatste dag van dit EK, gaan we van Gansewinkel nog in actie zien bij het verspringen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *