< terug

Dam tot Damloop uitverkocht voor individuele lopersDam tot Damloop

24 mei 2024 (0 reacties)

De Dam tot Damloop, een van de grootste en meest geliefde hardloopevenementen in Nederland, is uitverkocht voor individuele lopers. De individuele tickets van de 10 Engelse Mijl, op zondag 22 september, zijn na 4 weken volledig uitverkocht. Dit onderstreept de onverminderde populariteit van de Dam tot Damloop. Er zijn nog wel startbewijzen beschikbaar voor de Dam tot Dam Business Run, Damloop by night en Mini Dam tot Damlopen.

Senior Event Manager Jan Willem Mijderwijk van sportorganisatie Le Champion: “We zijn trots dat we na vier weken al zijn uitverkocht voor de individuele tickets van de Dam tot Damloop. Dit bewijst niet alleen de enorme populariteit van ons evenement, maar ook de toewijding en enthousiasme van de hardlopers die deel willen uitmaken van deze bijzondere ervaring. We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en er samen een onvergetelijke editie van te maken.”

Jaarlijks trekt dit hardloopevenement duizenden deelnemers naar de hoofdstad om de uitdaging van de 10 Engelse Mijl aan te gaan. Traditioneel starten de deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers in Amsterdam-Noord aangemoedigd door de uitbundige menigte en meer dan vijftig entertainmentlocaties. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar tienduizenden supporters samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat.

Dam tot Dam Business Run 10 Engelse Mijl
Hoewel de inschrijvingen voor de individuele lopers zijn gesloten, zijn er nog wel tickets beschikbaar voor de Dam tot Dam Business Run (10 Engelse Mijl). Dit biedt bedrijven en goede doelen de mogelijkheid om samen met collega’s of relaties deel te nemen aan dit sportieve evenement, dit wordt ook wel gezien als het leukste teamuitje van het jaar. De inschrijvingen bij de Dam tot Dam Business Run gaan ook hard. Bedrijven die willen deelnemen, worden geadviseerd om niet te lang te wachten met inschrijven.

Damloop by night
Een dag eerder, op zaterdagavond 21 september, kunnen 15.000 hardlopers meedoen aan de 5 Engelse Mijl (8 km). Deelnemers aan de Damloop by night lopen in Zaandam met een big smile op het gezicht en genieten maximaal van de vele DJ’s, bandjes én spectaculaire lichtshows onderweg. Vele van hen versieren zichzelf met lichtjes en een leuke outfit en vieren na afloop hun prestatie, tijdens het Dam tot Dam Finish Festival. De inschrijving voor de Damloop by night is sluit op maandag 9 september of eerder wanneer de deelnemerslimiet is behaald.

Lopen voor het goede doel
Individuele lopers die zich nog niet hebben ingeschreven, krijgen een laatste kans om deel te nemen via diverse goede doelen. Deze organisaties hebben nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. Door zich via een goed doel aan te melden, kunnen lopers niet alleen deelnemen aan de Dam tot Damloop, maar ook bijdragen aan een maatschappelijk verantwoorde zaak. Fonds Gehandicaptensport is dit jaar als het officiële goede doel verbonden aan het evenement.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *