Daniel Ebenyo en Miriam Dattke lopen wereldbesttijd 10 km in Berlijn.

7 maart 2021 (0 reacties)

De Keniaan Ebenyo won de derde editie van de “Berlin 10k Invitational” met een tijd van 27:50 minuten. Hiermee verbeterde de 25-jarige Daniel Ebenyo de beste tijd van dit jaar op de weg van de Ethiopiër Abe Gashahun met precies 30 seconden. De atleten waren verdeeld over verschillende series. Ebenyo was vorig jaar met 27.15 een stuk sneller in Berlijn

Miriam Dattke (LG Telis Finanz Regensburg) won de damesrace met een persoonlijk record van 31:38 minuten voor Bojana Bjeljac (Kroatië / 32:12) en Laura Hottenrott (TV Wattenscheid / 32:13). Miriam Dattke werd de vierde snelste Duitse loper aller tijden over de 10 km afstand in Berlijn. De Australische Lisa Weightman reed tot dusver de snelste tijd van het jaar met 31:50 minuten. De Nederlandse Jill Holterman finisht met 32.15 als vierde.Het is een nieuw pr voor Holterman die zich in april in Hamburg wil kwalificeren voor de Olympische marathon

In de pure elite-race, die plaatsvond op een vlak slingerparcours in het zuidoosten van de stad zonder toeschouwers en onder strikte hygiënische voorwaarden, werden ongeveer 125 atleten verdeeld over verschillende races. (A, B. C)

Terwijl Ebenyo zijn run met een ruime marge won, won Samuel Fitwi (LG Vulkaneifel) in 28:00 minuten in de A sereie met slechts één seconde voorsprong op Simon Boch (LG Telis Finanz Regensburg). Derde was Ilyas Osman (Somalië) in 28:03. Richard Douma finishte als vijfde met 28.08 en evenaarde opnieuw het nationale record 10 km. Bart van Nunen is de tweede NL atleet in 28.24. Koreman volgde als derde NL atleet in 28.37.

Fitwi’s tijd is een Europese beste tijd van het jaar. In de lijst van de snelste Duitse 10 km-lopers aller tijden klom Fitwi met zijn persoonlijk record naar de vierde plaats.