Danny Koppelman klopt Gert Jan Wassink in Rijsserbergloop. (uitslagen)

10 juni 2022 (0 reacties)

Foto Jan Timmerman

Danny Koppelman was vanavond in de Rijsserbergloop opnieuw van eenzame klasse. De hardloper uit Hoge Hexel was professioneel atleet Gert Jan Wassink te snel af. Koppelman finishte met 30.29 net boven de grens van het half uur. Gert Jan Wassink finishte op deze tien kilometer als tweede in 31.14. Thuisfavoriet Leon Sanderman volgde als derde in 33.53.

Ongenaakbaar
Koppelman is dit wegseizoen uitermate sterk begonnen. Met parcoursrecords in de klassieke Vechtdal halve marathon (1.06.51) en de tien Engelse mijlen (50.15) van de Stationsloop in Dalfsen is Koppelman ongenaakbaar. Om een indruk te geven, zijn tijd in Dalfsen is op dit moment de snelste tijd op de nationale ranglijst tien Engelse Mijlen. De snelle halve marathon (1.06.51) in Hardenberg betekende voor Koppelman de zeventiende plek op de nationale ranglijst.

Dames
Bij de dames was er in Rijssen de winst voor Saskia Schutte in 40.13. Een sterk optreden van de master van Cialfo. De tweede plaats was voor Marieke van der Vegt in 40.38 en de derde podiumplaats werd bezet door Patty Buiten met 40.41. De wedstrijd in Rijssen werd gelopen onder prima weersomstandigheden