Ad
< terug

Danny Koppelman loopt parcoursrecord Roy Hoornweg uit de boeken

9 november 2019 (0 reacties)

Danny Koppelman en Susanne van Leeuwen winnen in Zandenplasloop.

Nunspeet.Waar Danny Koppelman aan de start verschijnt is ook de nationale top gewaarschuwd. Vandaag was het niet anders in de Zandenplasloop in Nunspeet. De hardloper uit Hoge Hexel heeft geen schrik van snelle tijden gelopen door nationale toppers. De winnende tijd die in Nunspeet door Roy Hoornweg in 2015 werd gelopen 30.15 was vier jaar lang niet benaderd. Koppelman soleerde vandaag vanaf de start naar een nieuw parcoursrecord van 30.12

Geen concurrentie
Toen de tussensprint op 16010 meter krampachtig gewonnen werd door Maarten Hindriks uit Groningen bij de mannen 10 km en door Hellen de Vries uit Zwolle bij de vrouwen 10 km was het voor de organiserende vereniging Running2000 en Loopgroep2000 snel duidelijk wie de overwinnaars zouden worden van de zestiende editie van deze loop. Niet de winnaars van de tussensprint maar de ongenaakbare Danny Koppelman uit Hoge Hexel die ook nog even de premie van het parcoursrecord pakte en het oude record van Roy Hoornweg verbeterde en bracht op 30.12. Indrukwekkend aangezien Koppelman geen enkele concurrentie onderweg had en Hoornweg in 2015 nog moest strijden voor de eindzege met Bart van Nunen.

Fenomeen
Danny Koppelman is een fenomeen in de vaderlandse wegatletiek. Met bijna de helft aan trainingseenheden vergeleken met de nationale top en zonder noemenswaardige trainingsfaciliteiten loopt Koppelman week in week uit naar mooie overwinningen. Het zet ook de trainingsmethodiek van tal van (sub)toppers in een ander daglicht. Het feit dat Koppelman niet uitkomt in zondagse wedstrijden zal de nationale top nog enigzins geruststellen.

Susanne van Leeuwen
Vooraan Susanne van Leeuwen @ Harry van ’t Veld

Op grote achterstand werd Martin Hindriks uit Groningen tweede in 32.24 nog voor de  plaatselijke topper Jan Willem Hagen die een persoonlijk record liep van 32.41. Susanne van Leeuwen uit Harderwijk was de beste dame op de 10 km en verbeterde haar beste tijd tot 37.27 2e Yvonne Meijer 38.27 en derde Saskia Schutte uit Epe in 38.31.Bij de vijf kilometer dames won Aline Kootstra uit Dalfsen in een nieuw parcoursrecord van 17.14.Er was een tweede plaats voor Naomi Heidema uit Dedemsvaart 18.44 en een derde plaats Zoo van Dijk uit Amersfoort.

Bij de mannen vijf kilometer was er de winst voor William van Eeken uit Westerhaar in 16.04 ,dertien seconden voor Tijmen Bouw uit Apeldoorn en derde werd Jippe Lanschuit uit Apeldoorn .Met 1050 deelnemers, meer deelnemers dan ooit bij deze mooie editie van de Zandenplasloop.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *