< terug

Danny Koppelman prolongeert titel in stijl (Alle uitslagen)

8 oktober 2022 (0 reacties)

Danny Koppelman vanaf de start solerend naar de winst. Foto Pieter Baljet

Snelste tijd door een Nederlander gelopen in de Reestdal halve marathon

Meppel-De 25 jarige Danny Koppelman is al vaker opgevoerd in onze rubrieken. Een begenadigde hardloper uit Hoge Hexel. Waar Koppelman komt is een podiumplaats en meestal de eerste voor hem bedoeld. Vandaag in de 34e Reestdal halve marathon in Meppel was het bij de start op de atletiekbaan in Meppel al duidelijk voor de andere favorieten. We moeten achter Koppelman genoegen nemen met een ereplaats. Alwin Heijting zei het met een glimlach. De inwoner van Erm finishte uiteindelijk als derde en inderdaad achter een Koppelman in bloedvorm. De omstandigheden in Meppel waren prima;een zonnetje, een buitje, wat wind en een temperatuur rond de 17 graden.

Koppelman prolongeert in stijl
Al vanaf de start op de atletiekbaan, waar een aanvangsronde werd gelopen, heeft Koppelman al een straatlengte voorsprong. Hij wil net als in 2021 vanaf de start het tempo bepalen. Het wordt een kopie van de wedstrijd in 2021. Niemand waagt zich aan dit tempo want welke regionale hardloper heeft een persoonlijk record onder de 1.10 in de benen? Met beleid je eigen wedstrijd lopen is dan het devies. Dat deden dan ook de achtervolgers. Alwin Heiijting en Erwin de Vries. Koppelman kent maar één tempo en dat is hard. Kenmerkend voor hem is de ongelofelijk focus in een hardloopwedstrijd. In zijn eigen tunnel raast Koppeman vanaf de start weg van de rest van het deelnemersveld. Vanwege de te verwachten snelle eindtijd was een snelle voorfietser geregeld en deze moest inderdaad met hele stukken wind tegen vol blijven trappen om voor Koppelman te blijven. Na een solo van 21,1 km prolongeerde Koppelman in 1.06.16 zijn titel in Meppel. Het is een prolongatie in stijl. Zo snel werd er door een Nederlandse atleet nog nooit gelopen in de Reestdal halve marathon. Het getuigt van heel veel klasse wanneer een atleet solo een dergelijke eindtijd loopt. Het parcoursrecord blijft met 1.04.41 in Afrikaanse handen (Benson Kariuki 2010) Koppelman liep eerder dit jaar 1.06.51 in Hardenberg. Zijn persoonlijk record van 1.04.56 liep hij in Dalfsen in 2019. Alwin Heijting finisht op een tweede plaats in 1.12.50. De Sperwers atleet heeft zijn zinnen gezet op de Enschede marathon 2023. De derde plaats is voor de Friese hardloper Erwin de Vries in 1.14.30.

Geen afzegging
De groots aangekondigde Marokkaan Abida Ezamzami kwam zonder afzegging helemaal niet opdagen. Was hij er wel geweest dan was de tweestrijd met Koppelman een intense geweest. Maar als telt niet in de sport.

Corien Jansen wint
Bij de dames wordt er gewonnen door Corien Jansen in 1.28.49. Een mooie thuiszege voor de talentvolle Sprinter atlete. Saskia Schutte maakt in de 50+ categorie opnieuw indruk door met 1.30.57 als tweede te finishen. De derde plaats is met 1.34.04 voor Janneke Molenhuis. Daarmee heeft de organiserende vereniging maar liefst twee atletes op het podium.

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *