Ad
< terug

Danny Koppelman stapt met 1.04.56 de nationale top binnen.(uitslagen)

8 september 2019 (0 reacties)

Bart van Nunen wint in Dalfsen en is tevreden met eigen niveau

Dalfsen- Toploper Bart van Nunen (24) heeft vandaag misschien wel 21 km lang gedacht hoe lang blijft die ranke jongeman uit Hoge Hexel nog bij mij in de buurt. Leeftijdgenoot Danny Koppelman (23) bleef tot in de laatste kilometer in het kielzog lopen van een van Nederlandse beste lange afstandslopers. Van Nunen was uiteindelijk zeven tellen sneller dan de revelatie van de oostelijk atletiek, Danny Koppelman. Wat de toekomst brengt is een vraagteken. Koppelman is de oostelijk atletiek al lang ontgroeid en kent geen enkele tegenstand in de regionale wedstrijd. Een stap vooruit is de nationale wedstrijden of hij en zijn entourage dat wil is ongewis.

bart van nunen 3
Gouden Spike 2019


Leeftijdgenoten
Het is in deze rubrieken al vaker gememoreerd dat Danny Koppelman alles in zich heeft om toe te treden tot de absolute nationale top. Met de 1.04.56 die hij vandaag in Dalfsen uit zijn ranke lijf perste is die stap inmiddels wel gezet. Het verschil tussen de twee smaakmakers in Dalfsen is enorm. Van Nunen maakte weken met veel kilometeromvang in de Zwitserse Alpen (St Moritz) en is een professionele atleet met dito begeleiding. Danny Koppelman traint een aantal keren per week en doet dat voornamelijk in de trainingsgroep van Aco van Elderen de atletiekvereniging in Ommen.Waar de talentvolle van Nunen traint voor een persoonlijk record en een Olympische limiet  (2.11.30) op de marathon later deze maand in Berlijn is Koppelman blij met winst in de regionale hardloopwedstrijden.  Van Nunen won vandaag de wedstrijd in Dalfsen  met een tijd van 1.04.49. Slechts zeven tellen later kwam Danny Koppelman over de finishlijn. De twee waren vanaf de start al de eenzame koplopers in twee omlopen rondom Dalfsen.  Op een lastig parcours waar van Nunen met een duidelijk opdracht van start ging kende Koppelman zoals altijd slechts een strijdplan, zo hard mogelijk. Het leverde een boeiende wedstrijd op.

5937_danny_koppelman

Fabuleus
Bart van Nunen had als opdracht van zijn coach Grete Koens meegekregen om in totaal twee uren te lopen. Hij is in voorbereiding op de marathon van Berlijn. De talentvolle marathonloper liep veertig minuten in wedstrijdtempo voorafgaande aan de wedstrijd en had als opdracht om vervolgens in de halve marathon het beoogde marathontempo te lopen.Maar na de start was daar in de wedstrijd,die spichtige jongeman uit Hoge Hexel. Koppelman liep brutaal met van Nunen mee.  Zelfs toen hij twee keer moest lossen door de sterke wind kwam Koppelman steeds weer terug. In de volle wind liep Koppelman af en toe naast van Nunen. Het is kenmerkend voor Koppelman, die altijd alleen maar zo hard mogelijk wil lopen. Van Nunen mocht in de wedstrijd niet versnellen en had als opdracht meegekregen alleen de laatste kilometer te versnellen . Daar werd dan ook versneld en kon Bart van Nunen de zeven tellen voorsprong bewerkstelligen. Hij was na afloop vol bewondering voor zijn onverwachte concurrent. “De prestatie van Danny is super. Het is een geweldige prestatie om op dit lastig parcours onder de 1.05 te lopen en  dan loop je ook nog eens een prachtig persoonlijk record”. Je mag het fabuleus noemen aldus van Nunen. Koppelman verbeterde met bijna twee minuten zijn persoonlijk record. Ruim vijf minuten later finishte Olfert Molenhuis als derde. Hij finishte in 1.09.33. Molenhuis behoorde jarenlang tot de gevestigde orde in Nederlandse atletiek.

Tevreden
Van Nunen kent een persoonlijk record van 1.03.53 en was erg tevreden over zijn niveau.Hij lijkt in vorm voor een topprestatie in de Berlijn marathon waar hij vorig veraste met een debuut in 2.13.09. Van Nunen wil dit jaar in de Major marathon van Berlijn op 29 september een tijd realiseren van 2.11.30. Het zou genoeg zijn voor een olympische nominatie. Doel is deelname aan de Olympische marathon van Tokio.Het volgende doel van Danny Koppelman is het winnen van de Lageveld crosscompetitie. Het kan verkeren in de nationale atletiek.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *