< terug

Danny Koppelman verpulvert met 1.05.36 parcoursrecord in Heerde.

18 januari 2020 (0 reacties)

Danny Koppelman was vandaag  heer en meester in de halve marathon van Heerde.Vanaf de start liep de atleet uit Hoge Hexel gelijk weg van de rest van het deelnemersveld. Het is in atletiekkringen al lang bekend.Koppelman is een fenomeen en veruit de snelste hardloper van Overijssel. Wie denkt hem partij te kunnen bieden moet van nationale klasse zijn.

Grote wachten
Onder prima weersomstandigheden keerde Koppelman na 1.05.36 weer terug op de atletiekbaan in Heerde. Hij liep een gemiddelde snelheid van 3.06 per kilometer.Na de binnenkomst van Koppelman kon het grote wachten beginnen op de rest van het deelnemersveld. De tweede plaats was uiteindelijk voor Jan Schra in 1.13.36 gevolgd door de voormalige wereldtopper op de 1500 mtr Gert Jan Liefers die een tijd realiseerde van 1.13.50.

Nationale toppers
Koppelman verbeterde het vorige parcoursrecord van Gert Jan Liefers met bijna vier minuten.Liefers liep een aantal jaren geleden in Heerde een tijd van 1.10.39. De tijd van Koppelman is consistent.Zet de man uit Hoge Hexel aan de start van een halve marathon en er rolt een tijd uit van rond de 1.05. Een tijd die zich goed laat vergelijken met wat de nationale toppers laten zien op de halve marathon. Koppelman is een atleet met een beperking , autisme. De sympathieke Koppelman wordt bij de wedstrijden dan ook meestal begeleid door zijn ouders. Grote nationale wedstrijden loopt hij niet. Zelf vertelde hij in een interview met hardloopnieuws dat hij op zondagen geen wedstrijden wil lopen. Dan is er sprake van zondagsrust en wordt de kerk bezocht. De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten aldus Koppelman.Eerst maar even herstellen klinkt het bescheiden.

Nationale top
Op de vraag of zijn sponsor hem wel op waarde schat, klinkt het even bescheiden, dat dat wel goed zit. Een vraag die zich opdringt overigens. Met zijn prachtige lijst van persoonlijke records van vijf tot en met de 21.1 km verhoudt Koppelman zich prima tot de nationale top.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.