< terug

De 100 Bruggenloop: Een Episch Wandel en Hardloopevenement dat de Stad Verbindt

15 september 2023 (0 reacties)

Leiden, 15 september – Op 23 en 24 september 2024 zal de stad Leiden getuige zijn van een historisch sportief spektakel dat sportievelingen samenbrengt: de 100 Bruggenloop. Dit unieke hardloopevenement zal deelnemers uit alle hoeken van het land aantrekken om samen de schoonheid van de stad te verkennen terwijl ze 100 bruggen oversteken.

De 100 Bruggenloop is veel meer dan zomaar een hardloopwedstrijd; het is een viering van historie, verbinding en fysieke fitheid. Dit evenement moedigt mensen van alle leeftijden en niveaus aan om deel te nemen en te genieten van de adembenemende uitzichten die de stad met haar grachten, singels en rivieren te bieden heeft. 

Nieuwe route en nieuwe bruggen

Na de eerste succesvolle editie in 2022 is de route enigszins aangepast zijn er dit jaar nieuwe parels te ontdekken. Zo zal anders dan vorig jaar een uitstapje worden gemaakt naar de Professorenwijk. Hierbij zullen twee nieuwe bruggen worden gepasseerd: de ‘Libertas’-brug en de ‘Trigon’-brug. Ook de Looiersbrug is nieuw. Deze brengt de deelnemers vanuit het Ankerpark bij de nieuwe tuin van de Meelfabriek, die door de beroemde tuinontwerper Piet Oudolf is ontworpen. Aan de noordkant gaat de route door het Slachthuispark langs de monumentale gebouwen van de voormalige stadsslachterij. Bij de tuin in verbouwing bij de Sterrenwacht lopen de deelnemers over een noodbrug om toch de Hortus Botanicus te bereiken, waar nog eens drie fraaie bruggen over de 5e Binnenvestgracht op hen wachten. 

Fraaie medaille
De deelnemers ontvangen na afloop een prachtige medaille met daarop de Nonnenbrug en het Academiegebouw. De medaille werd afgelopen donderdag gepresenteerd in aanwezigheid van twee Pedellen van de Universiteit Leiden.

100 Bruggenloop

  • Datum: 23 september wandelen en 24 september hardlopen
  • Starttijd: vanaf 8.30 uur
  • Locatie: Stadhuis Leiden 
  • Afstand: 10 kilometer (50 bruggen); 19,5 km (100 bruggen)
  • Route: De route omvat 100 bruggen en biedt lopers de kans om enkele van de meest iconische en minder bekende bruggen van onze stad te ervaren.

Het evenement wordt georganiseerd door Frank van Leeuwen (ProKwadraat) en Jeroen Maters (Maters en Hermsen).  Op de eerste editie in 2023 kwamen meteen 2000 wandelaars en hardlopers af. “Ze zagen de stad op een manier die ze nog nooit eerder hebben gezien. Dat riep veel enthousiasme op”, aldus Frank van Leeuwen, de organisator van het evenement. “De 100 Bruggenloop is niet alleen een kans om de stad te verkennen, maar ook om een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid te ervaren terwijl we gezamenlijk de uitdaging van het oversteken van 100 bruggen aangaan.” Jeroen Maters vult aan: “Want een uitdaging is het zeker: honderd keer bruggetje op, bruggetje af. Je maakt zo’n 150 hoogtemeters. Dat ga je op een gegeven moment wel voelen in je benen. Des te groter is de voldoening als je de Visbrug (de laatste van de 19,5 km) of de Rembrandtbrug (bij de 10 km) passeert.”

Inschrijving

Ruim 2000 deelnemers hebben zich reeds ingeschreven maar er is nog plek voor nog meer belangstellenden. Inschrijving voor de 100 Bruggenloop is geopend op onze officiële website www.100bruggenloop.nl. We moedigen iedereen aan om deel te nemen, of je nu een doorgewinterde hardloper of wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te worden en de stad te ontdekken.

Vrijwilligers

Een groots en meeslepend evenement als de 100 Bruggenloop kan niet zonder vrijwilligers. Er zijn nog verschillende vacatures. Kijk op www.bruggenloop.nl voor meer informatie.  

Over ProKwadraat
ProKwadraat is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van een cultuurbeleving, gezonde levensstijl en gemeenschapsbetrokkenheid. Met tal van evenementen en initiatieven streven ze ernaar om positieve veranderingen in Leiden teweeg te brengen. Meer informatie op www.prokwadraat.nl.

Voor meer informatie over de 100 Bruggenloop en inschrijvingen kunt u terecht op www.100bruggenloop.nl. Volg ons ook op sociale media voor updates en nieuws over het evenement.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *