De Ataköy Arena in Istanbul kleurt oranje

5 maart 2023 (0 reacties)

Zondag 5 maart ging het dak eraf van de Ataköy Arena tijdens de EK indoor atletiek in Istanbul! TeamNL wist maar liefst vijf medailles op de slotdag te veroveren. Met zeven medailles in totaal klimt Nederland naar de tweede positie in het medailleklassement.

Een overzicht van de medaillewinnaars
Goud hoogspringen Douwe Amels
Evenaring Nederlands indoorrecord 2,31 meter
Goud 4x400m vrouwen (3:25.66)
Lieke Klaver, Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters, Femke Bol
Goud 400 meter Femke Bol (49.85 sec)Zilver 400 meter Lieke Klaver (50.57)Zilver hoogspringen Britt Weerman (1.96 meter)Zilver 60m horden Nadine Visser (7.84)Brons 4x400m mannen (3:06.59)
Isayah Boers, Isaya Klein Ikkink, Ramsey Angela, Liemarvin Bonevacia

Sensationele slotdag

Hoogspringers stunten
Douwe Amels heeft historie geschreven door als eerste Nederlander ooit het goud te veroveren op een EK indoor bij het hoogspringen. Met een hoogte van 2,31 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record en evenaarde hij het Nederlands record van Wilbert Pennings. Eerder op de dag was het Britt Weerman die haar eigen Nederlands record van 1.96 meter evenaarde en daarmee het zilver won.

Droomscenario in de 400 meter finale
Femke Bol prolongeerde haar Europese indoortitel met een tijd van 49.85 seconden. In haar slipstream was het Lieke Klaver die bij het ingaan van de slotronde de tweede positie pakte en deze niet meer uit handen gaf. Ze veroverde met een tijd van 50.57 seconden het zilver.

Goud en brons voor de estafetteteams
Lieke Klaver, Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters en Femke Bol hebben voor de tweede keer op rij de Europese indoortitel op de 4×400 meter veroverd. Nederland won in Istanbul in 3.25,66, een Nederlands – en kampioenschapsrecord. Het oude nationale record dateerde van de EK indoor van twee jaar geleden in Torun: 3.27,15. De Nederlandse mannen werden onttroond als Europees kampioen op de 4×400 meter estafette. Het kwartet Isayah Boers, Isaya Klein Ikkink, Ramsey Angela en de sterke slotloper Liemarvin Bonevacia veroverde uiteindelijk wel brons in 3.06,59.

Nadine Visser sluit sensationele dag af met zilver
Nadine Visser heeft een voor Nederland sensationele slotdag van de Europese indoorkampioenschappen atletiek afgesloten met een zilveren medaille op de 60 meter horden. De Finse Reetta Hurske won in 7,79 seconden. Visser volgde met 7,84 seconden, haar beste seizoentijd. Maayke Tjin-A-Lim, de tweede Nederlandse in de eindstrijd, finishte als achtste in 8,09.