< terug

De beste trails in Europa: 4x inspiratie!

27 juli 2023 (0 reacties) De beste trails in Europa: 4x inspiratie!

Als hardloop fanaat wil je natuurlijk de mooiste trails lopen die er bestaan. In Europa zijn er veel plekken waar je de uitdaging aan kunt gaan. Hieronder vind je genoeg inspiratie voor uitdagende hardloopbestemmingen in Europa!

Swiss Peaks
Voor de ervaren hardloper is de trailrun Swiss Peaks zeker een aanrader. Deze trailrun vindt ieder jaar plaats rond de maand september. De originele run is maar liefst 360 kilometer lang en heeft veel hoogteverschillen. Het is een erg uitdagende route en alleen geschikt voor echte doorzetters. Als je deze trail wilt lopen is het aan te raden om compressiekousen hardlopen te dragen. Hiermee voorkom je blessures en kun je het lopen een stuk langer volhouden. Je kunt er ook voor kiezen om kortere trails te lopen, zoals een trail van 170, 100 of zelfs 21 kilometer. Zo zit er voor ieder hardloop niveau wel een geschikte trail tussen. Het is natuurlijk ook leuk om elk jaar te trainen voor een hoger niveau. Alles is mogelijk bij deze adembenemende en uitdagende trail!

Ultra Trail du Mont Blanc
De Ultra Trail du Mont Blanc is voor vele trail liefhebbers hét doel om naar toe te werken. Deze trail loopt langs de hoogste bergtop van heel Europa. De trail is dan ook zeker geen eenvoudige opgave en een echte uitdaging voor alle fanatieke hardlopers. De trail is maar liefst 160 kilometer lang en tijdens deze trail kun je genieten van prachtige uitzichten over bergen, meren, gletsjers en nog veel meer. Helaas is het niet makkelijk om mee te kunnen doen aan deze trail. Je zult eerst punten moeten sparen door mee te doen aan andere trails. Daarna kun je meedoen aan een loting en als je geluk hebt word je uitgeloot! Door de exclusiviteit van deze trail staat de trail bij veel hardlopers hoog op het lijstje.

Coast to coast walk in Engeland
Een andere trail die zowel door wandelaars als hardlopers wordt gelopen is de ‘Coast to Coast Walk’ in Engeland. Deze route is maar liefst 309 kilometer lang en loopt van de ene kust naar de andere kust van Engeland. Je doorkruist tijdens deze trail dus heel Engeland en kunt genieten van de prachtige verschillende landschappen. De trail loopt langs de nationale parken ‘Lake District’, Yorkshale dales en North York Moors. Het is zeker de moeite waard om daar wat tijd te besteden en te genieten van de prachtige natuur. Op het begin en eind kun je ook genieten van het strand en de zee.

Dutch Mountain Trail
Je zou het niet zeggen, maar ook in Nederland kun je terecht voor het lopen van een mooie trail. De ‘Dutch Mountail Trail’ loopt door de heuvels van Limburg en heeft een lengte van maar liefst 101 kilometer. De trail loopt over 7 heuvels in Limburg, maar deze hebben natuurlijk lang niet zoveel hoogteverschil als de hierboven genoemde trails. Het is dan ook de ideale trail voor beginners. Als beginner kan het ook verstandig zijn om compressiesokken te dragen. Hiermee voorkom je blessures en vervelende kwaaltjes!

Met al deze inspiratie voor trails in Europa kun jij vast een trail uitzoeken die goed bij jou past!

(Advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *