< terug

Getest: de Brooks Adrenaline GTS 22 voor een heel prettig gevoel

13 februari 2022 (1 reactie)

De Adrenaline GTS 22 is een evergreen uit de Brooks collectie. De GTS 22 is dan ook zoals het versienummer al aangeeft de 22e versie van deze legendarische schoen. De schoen is vanaf 1 februari verkrijgbaar. Wij hebben deze alleskunner uitgebreid getest. Lees onze review.

Brooks

Onze bevindingen
We waren vooral benieuwd naar het tweedelige GuideRails Systeem. Al eerder kwamen we deze tegen in de Levitate GTS 5. We hebben de schoen getest in een duurloop van 12 km.Het aantrekken van de schoen voelt prettig aan. De schoen omsluit de voet op een erg comfortabele manier. Dit is het gevolg van de 3D Fit Print techniek die toegepast wordt.3D Fit print is een proces waarbij geprint wordt op het textiel (mesh) van de schoen in specifieke zones, om zo de voet meer steun te geven. Het ontwerp ‘omarmt’ de voet en houdt zo de voet op zijn plek. De 3D Fit Print is bij de Adrenaline GTS 22 strategisch toegepast op die plekken waar het de voet moet ondersteunen.Tijdens de testloop was onze testloper gespitst op het effect van de GuideRails technologie. Aangezien de testloper een neutrale voetafwikkeling kent waren we benieuwd naar de gevolgen van de GuideRails. Die helpen de overpronerende loper om de voet te corrigeren. Bij de loopbeweging voelde de schoen prettig aan met een mooie afwikkeling van de voet en er waren geen bewegingen in de zool die de voet teveel naar buiten dwingen. Het klopt dat Brooks claimt: “GuideRails is er voor je wanneer je het nodig hebt, en zit de rest van de tijd niet in de weg”. We voelden aan onze voet een comfortabele schoen die soepel en stabiel blijft sporen dankzij de 100 % DNA LOFT zool.

Brooks

De schoen ontleedt

Bovenwerk
Het Engineered Air Mesh-bovenwerk zorgt voor een comfortabel gevoel aan de voet. De 3D Fit Print Technology brengt structuur in het bovenwerk en biedt extra rekbaarheid op plaatsen waarbij dat gewenst is. De kraag is vernieuwd en biedt meer comfort. Dankzij het lichtere bovenwerk is de schoen veel lichter dan de vorige versie.

Brooks

Tussenzool.
De tussenzool van de nieuwe Adrenaline bestaat 100% uit het vernieuwde DNA LOFT-materiaal. Het zorgt voor een prettige overgang van hiel naar teen. Dit materiaal biedt effectieve demping. In de tussenzool is de Guiderailstechnologie verwerkt om het overproneren te voorkomen en een natuurlijk pas te bevorderen.Bij overpronatie biedt het sturing om de voeten in de juiste lijn en beweging af te laten wikkelen. De Adrenaline GTS 22 bevat het tweedelige GuideRails-systeem. Deze innovatieve technologie biedt slimme ondersteuning en stabiliteit. De binnenwand stabiliseert eversie van de hiel en een buitenwand beperkt overmatige verschuiving van de hiel. Op deze manier beschermt de schoen het meest blessuregevoelige lichaamsdeel van een loper: de knieën. De GuideRails corrigeert overpronatie op subtiele wijze, alleen wanneer je lichaam het nodig heeft. GuideRails is gebaseerd op het feit dat het lichaam het best presteert wanneer schoenen meewerken met het unieke bewegingspatroon van het individu, in plaats van dit tegenwerken. Dus de overproneerder wordt geholpen met het corrigeren van de binnenwaartse afzet en de neutrale loper zal het pas merken wanneer de hardlooppas even uit de toon valt.

Brooks

Slijtagezool
De slijtagezool is verdeeld met de bekende comfortabele schockabsobers en dat zorgt voor een prettige afwikkeling van landing tot afzet.

Voor wie?
Het is een prettige schoen voor de dagelijkse training. De schoen is geschikt voor de langzame en rustige duurloop. Het uitlopen na een wedstrijd. De herstellopen en de rustige intervaltraining.

Kleurcombinaties
De Adrenaline GTS 22 is verkrijgbaar in acht verschillende kleurencombinaties

Gewicht
289 gram

Brooks

Hielhoogte
12mm

Retailprijs
Retailprijs Euro 149- Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

  • kurt lambrechts
    5 Op 28
    hartelijk dank voor deze duidelijke review, met name de duiding dat de overpronatie een neutrale loper niet in de weg zit
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd