< terug

Getest:De Brooks Catamount 2 voor de snelle trailrunner

24 maart 2023 (0 reacties)

In onze serie reviews vandaag aandacht voor de nieuwste trailschoen van Brooks de Catamount 2. De Brooks Catamount 2 is een neutrale hardloopschoen. Net als de Catamount 1 is de Brooks Catamount 2 geschikt voor trailruns op allerlei soorten ondergronden. Wij liepen ermee in de sneeuw en heuvelop. Deze trailschoen hebben wij voor de damesversie getest en hieronder onze bevindingen.

De schoen ontleedt

Het bovenwerk
Het bovenwerk is gemaakt van gereceycled airmesh en zorgt voor een prettige stevige omsluiting van de voeten. Het materiaal zorgt ervoor dat de voeten beschermd worden tegen inslag van stenen en takken.

Tussenzool
De tussenzool is samengesteld met het door Brooks ontwikkelde DNA Flash materiaal. Het schuim is met stikstof gevuld en zorgt voor een optimale combinatie van energieteruggave en licht gewicht. Het schuim past zich aan je unieke pas aan, zodat snelheid vanzelf komt. Dit bleek ook toen we van de trailpaden af nog een deel verhard liepen. Ook dan voelt de schoen prettig aan.

Slijtzool
De zool van TrailTrack-rubber biedt grip op zowel natte als droge oppervlakken, en de afvoerspleten zorgen ervoor dat water de schoen snel verlaat, zodat de voeten sneller drogen. Het kleverige rubber van de noppen zorgt voor grip en stevigheid. Bij onze snelle trailrun door de sneeuw behielden wij nog altijd voldoende grip en tractie. Lopen door waterplassen geeft hetzelfde resultaat.

De Skyvault plaat.
De Ballisitic Rock Shield van de Catamount 1 is nu vervangen door de Skyvault-plaat. Het is de noviteit van deze trailschoen. Het beschermt de voeten tegen de scherpe punten van rotsen. Wanneer we op de plaat stappen en we afzetten voor de pas, buigt de plaat mee en klikt vervolgens terug op zijn plaats. Dit zorgt heuvelop voor extra voortstuwing en ondersteuning.

Conclusie
De Brooks Catamount 2 is de perfecte schoen voor de trail. Wat opvalt is het lichte gewicht en een tussenzool die zorgt voor energie teruggave. Het maakt de schoen geschikt voor een snelle trailrun. De schoen zorgt voor flexibiliteit op technisch terrein, maar ook voor stabiliteit en comfort op allerlei ondergronden. Tenslotte, ook voor een trainingsloopje op de weg voelt de schoen comfortabel aan.

Gewicht
Mannen 264 gram
Vrouwen 250 gram

Hielhoogte
6 mm

Retailprijs
170 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *