< terug

De EK voorbereiding van Tom Hendrikse

1 augustus 2022 (0 reacties)

Tom Hendrikse is net terug van zijn trainingskamp op de Veluwe daar om de puntjes op de i te zetten in zijn voorbereiding voor het Europees Kampioenschap atletiek in München. Maandag 15 augustus zal Tom van start gaan aan wat zijn tweede marathon ooit gaat zijn. Er werden door Team4Mijl aan Tom een aantal vragen over zijn voorbereiding en ambities gesteld.

Hoe kijk je terug op je afgelopen baanseizoen?
Het afgelopen baanseizoen was het niet het seizoen waar ik op had gehoopt. Na mijn blessure in februari kwam alles voor mij net wat te vroeg. Ik miste voor mijn gevoel nog inhoud en pure hardheid. Ik kwam niet in de buurt van mijn persoonlijke records. Mijn derde plaats op het NK 10 kilometer in Venlo was wel een van de hoogtepunten.

Hoe gaat je voorbereiding op de marathon tot nu toe?
De voorbereiding gaat erg goed, ook al is het soms wel moeilijk om veel te drinken tijdens de trainingen of om te trainen als het erg warm is. Ik raak inmiddels al goed gewend aan de heuvels door de trainingen de Veluwe.

Heb je nog iets anders gedaan in de voorbereiding dan voor je debuut marathon?
Nee we hebben niet heel veel anders gedaan dan tijdens mijn voorbereiding voor mijn debuut. Gewoon lekker trainen en veel omvang maken. Een klein verschil is dat we deze keer geen specifieke testloopjes gedaan hebben om te kijken of ik het tempo wel kon volhouden.

Waar kijk je het meeste naar uit bij het EK?
Ik kijk het meest uit om mijn eigen race te lopen en me niet af te laten leiden door andere atleten die te snel van start gaan. Samen een plan maken met Eddy lijkt mij super gaaf en om die dan tot in perfectie uit te voeren vind ik altijd een mooie uitdaging. Natuurlijk vind ik het wel spannend om in de hitte te lopen en hoogstwaarschijnlijk geen toptijd neer te zetten.Met een recordaantal van 210 kilometer in een week heeft Tom zijn trainingsblok afgesloten en zal hij nu gaan uitrusten voor het EK.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *