< terug

Getest: de HOKA MACH 4 heerlijk responsief trainingsmaatje voor een snelle duurloop.

14 maart 2021 (0 reacties)

De HOKA MACH 4 werd door ons getest tijdens een duurloop van 15 km. We zijn aangenaam verrast door deze lichtgewicht in de HOKA-familie. Met 232 gram is de schoen een lichtgewicht maar dan wel gecombineerd met de sublieme demping van de ROFLY™-technologie. Wij testen de herenschoen, de damesschoen heeft een gewicht van 192 gram. De HOKA MACH 4 is een neutrale hardloopschoen. Geïnspireerd door de al bestaande Carbon X en de Rocket X is HOKA er met de MACH 4 erin geslaagd een stap voorwaarts te maken.

Hoka MACH 4

De schoen heeft van hak tot een teen een drop van 5 cm. Dit lage profiel zorgt ervoor dat je je voet dichter bij de grond houdt en heeft een efficiënte afzet tot gevolg. Het is een van de kenmerken van de HOKA-schoenen waardoor lopers meer terecht komen op de voorvoet en minder op de hak. Goed voor haklanders die vaker kampen met blessures vanwege de grotere impact van de haklanding. Ook wij ervoeren tijdens onze duurloop met de HOKA MACH 4 deze meer natuurlijke loopsensatie.

Hoka MACH 4


De schoen voelt prettig aan de voet door de lichtgewicht voering van schuim aan de bovenkant met daar weer onder een rubberlaag. Het is een totaal nieuwe mesh. Vernieuwd is ook de hiellus die met geborduurd garen en een meer anatomische kraagvorm de druk op de achillespees verlicht. Door deze eigenschappen voelt de schoen aan de voet aangenaam maar toch ook goed omsloten.

Hoka MACH 4


Opnieuw heeft HOKA bij deze schoen weer veel aandacht besteed aan de demping en de zool. De rubberen EVA-buitenzool pakt de eerste impact van het grondcontact op en zorgt voor een gedempte landing. Meta-Rocker techniek in de zool leidt de voet naar voren. Het zorgt voor een voortstuwende afzet. Juist bij een snelle interval geeft deze zool dat responsieve gevoel aan je afzet. De tweede laag wordt gevormd door de PROFLY™ -tussenzool. Deze twee lagen zorgen voor de bekende alom geprezen demping van de HOKA-hardloopschoenen.

Conclusie. HOKA is er met de MACH 4 erin geslaagd een snelle neutrale alledaagse trainer te ontwikkelen. Voor de lange duurlopen maar ook de snelle interval. Voor velen zal het ook een schoen zijn die prima voldoet in een wedstrijd.

Hoka MACH 4

De HOKA MACH 4 is in drie kleuren beschikbaar en heeft een consumentenprijs van 140 Euro.
Voor meer info klik hier

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd