< terug

De Olympische droom van Rani Rosius.

26 januari 2024 (0 reacties)

Parijs is nog ver, maar niet meer zó ver. Tokio ligt nog vers in het geheugen – het kwam dan ook een jaartje later dan voorzien – en toch doemen de volgende Spelen al op aan de horizon. We laten de Belgische eliteatleten aan het woord over hun traject naar Parijs en hun ultieme olympische droom. Vandaag spurtster Rani Rosius.

Rani, hoe belangrijk is het jaar 2024 voor jou?

“Het is de afsluiter van vier jaar werk. Parijs is het eerste grote doel op de langetermijnplanning die wij hebben gemaakt, dus het is zeker de bedoeling om de Spelen te halen, maar tevoren zijn ook de World Relays en het EK al belangrijk. Eigenlijk wil ik presteren vanaf deze zaterdag, als ik mijn seizoen open in Polen, tot en met Parijs. Tussendoor heb ik heel even rust in maart, maar het zal niet veel zijn. Ik wil klaar zijn om veel wedstrijden te lopen.”

In welke volgorde van belangrijkheid plaats jij de toernooien van 2024, met chronologisch WK indoor in Glasgow, World Relays op de Bahama’s, EK in Rome en Spelen in Parijs?

“Daar heb ik het eerlijk gezegd nog niet met mijn coach over gehad, maar ik wil er overal staan. Behalve voor de Spelen ben ik al voor alles geplaatst, dus dat is alvast afgevinkt. Ik denk dat het de bedoeling is om op de Spelen op mijn best te zijn, maar ik wil daar ook de 4x100m lopen, en daarvoor zal ik ook op de World Relays top moeten zijn.”

Wanneer is het jaar 2024 voor jou geslaagd?

“Als ik op de Spelen sta.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *