< terug

De Sperwers openen op zondag vier februari hardlooproutes in Emmen.

27 januari 2024 (0 reacties)

Emmen: Zondag vier februari worden bij de ingang van Parc Sandur officieel twee permanente hardlooproutes in gebruik genomen. Een groot aantal Sperwers atleten zullen samen met wethouder Pascal Schrik de tien kilometer route als testloop hardlopend afleggen. De routes zijn permanent bewegwijzerd.

Permanente hardlooproutes
Het initiatief voor de aanleg van permanente hardlooproutes werd door D66 verwoord in een motie en ingediend in de gemeenteraad van Emmen. De motie werd op tien november 2022 door een ruime meerderheid aangenomen. Na deze motie is er door de Gemeente Emmen contact gezocht met Loopgroep Schoonebeek, EAC de Sperwers, Loopgroep Klazienaveen en Recreatieschap Drenthe In goed overleg werden op drie plekken in gemeente Emmen hardlooproutes gepland. De eerste route in de buurt van Schoonebeek is op 7 januari met een testloop over vier mijl geopend. Er zijn in Schoonebeek routes van vier mijl, tien kilometer en een halve marathon

Opening route tien kilometer Emmen door de Sperwers
Op zondag 4 februari wordt om 10.00 uur de acht en tien kilometer route vanuit Parc Sandur officieel geopend. Wethouder Pascal Schrik zal samen met Anne Sophie Kok, de voorzitter van EAC de Sperwers, de tien en acht kilometer route officieel in gebruik nemen. Daarna wordt de tien kilometer door een aantal Sperwers leden samen met de wethouder hardlopend afgelegd. De loopronde start in Parc Sandur bij de rotonde Sandurdreef/ Verlengde Herendijk.

Halve marathon.
Op zondag 3 maart wordt tenslotte in Klazienaveen een permanente hardlooproute in gebruik genomen. Het is de langste afstand, een halve marathon. Loopgroep Klazienaveen zal deze testloop verzorgen. Er wordt dan gelopen rondom en door het Oosterbos.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *