< terug

De week van Nienke Brinkman: ‘Ik voelde me even een beroemdheid’

15 april 2022 (0 reacties)

Nienke Brinkman | Marathonloopster Nienke Brinkman (28), die pas twee jaar hardloopt, liep afgelopen zondag in haar tweede marathon een Nederlands record. Wat gebeurde er daarna? Ze vertelt over haar week. „Ik heb mijn telefoon maar twee dagen met rust gelaten.”

„Zondagochtend zes uur was ik klaarwakker. Ik merkte dat mijn lichaam klaar was voor het plan dat ik samen met mijn coach had bedacht: een aanval op het Nederlands record, dat sinds 2003 in handen was van Lornah Kiplagat: 2.23,43. De afgelopen week had ik maar 65 kilometer gelopen in plaats van de 180 kilometer in de weken daarvoor. En zaterdag had ik alleen maar op bed gelegen, het was een van de meest luie dagen uit mijn leven.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.