Ad
< terug

Deelnemerslimiet alle afstanden TCS Amsterdam Marathon bereikt

6 september 2019 (0 reacties)

– Recordaantal inschrijvingen voor hele marathon –

De drie hoofdafstanden van de Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er 45.000 deelnemers aan de start van de marathon, Halve Marathon en 8 km. Met name de klassieke afstand maakt met een recordaantal van 17.000 inschrijvingen een flinke groei door. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Al jaren is de marathon van organisator Le Champion het meest internationale sportevenement van Nederland.

Met dit jaar 131 verschillende nationaliteiten aan de start is de Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld. Het parcours behoort tot de snelste van de wereld en voert de lopers langs de belangrijkste highlights van de hoofdstad. Zo start en finisht de marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en lopen de deelnemers onder andere langs het wereldberoemde Rijksmuseum, de Amstel, het Vondelpark en de Zuidas.

2787-21aa0c6f86bcab4000ee841b58798037
Amsterdam marathon

NK Marathon in Amsterdam
De Amsterdam Marathon is in 2019 opnieuw gastheer voor het NK Marathon. De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich mengen in een sterk internationaal deelnemersveld. De torenhoge favoriet voor de titel is Abdi Nageeye, houder van het Nederlands record op de marathon (2.06.17). Zijn doel is om dit record op zondag 20 oktober nog verder aan te scherpen.

Compleet marathon weekend
Het marathon weekend bestaat, naast de hardlooponderdelen op zondag, uit een driedaagse internationale Marathon Expo (vanaf vrijdag) en een Good Morning City Run op zaterdagochtend door de binnenstad van Amsterdam. Le Champion organiseert op zaterdag ook het wandelevenement, de Amsterdam City Walk. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.amsterdamcitywalk.nl.

Inschrijven NK en jeugdonderdelen nog wel mogelijk
Inschrijven is op dit moment alleen nog mogelijk voor het NK Narathon, de Kids Run en de Echo Mini Marathons. Dit kan t/m maandag 30 september via www.tcsamsterdammarathon.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *