< terug

Dennie van Stichting Walk On verricht startschot én loopt laatste 500 meter in Exoskelet (video)

4 oktober 2019 (0 reacties)

Een spektakel om niet snel te vergeten. Dat krijgen Groningers te zien op zaterdag 12 oktober als zes mensen in exoskeletten vanuit de Herestraat naar de Vismarkt wandelen.

Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal. Dit jaar is gekozen voor Stichting Walk On, dat zich inzet om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Dennie Jager, ambassadeur van de stichting, zal het startschot op zaterdag 12 oktober verrichten en de laatste 500 meter van het parcours lopen met behulp van een exoskelet om zo geld op te halen voor de aanschaf van een tweede robotpak. 

In exoskelet over de finish
Nadat Dennie het startschat van de negende editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra heeft gegeven, zal hij het eerste gedeelte van het parcours in zijn rolstoel afleggen. Onder begeleiding van fysiotherapeuten legt hij, samen met vijf andere rewalkers, de laatste 500 meter naar de finish af met behulp van het exoskelet. Een zeer unieke gebeurtenis voor Dennie, de fysiotherapeuten en de andere rewalkers. Met zijn verrichtingen hoopt hij geld in te zamelen voor de aanschaf van een tweede exoskelet, zodat meer patiënten met een dwarslaesie weer kunnen lopen. 

Stichting Walk On
Dennie Jager kreeg na een verkeersongeluk te horen dan hij nooit meer zou kunnen lopen, maar met behulp van het exoskelet is dit toch gelukt. Stichting Walk On zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Met één exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen. Dit gebeurt onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. 

FC Groningen
Het Dagblad van het Noorden meldt: “Het geld wordt onder meer bijeengebracht door gesponsorde prominenten die tijdens de 4Mijl aan de Charity Run meedoen en met collectes . Onder anderen Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, en FC Emmen-speler Michael de Leeuw gaan voor het goede doel lopen”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd