< terug

Deze hardloper rende door alle 2075 straten van Groningen. ‘Sommige wijken waren te groot, daar kwam ik drie keer terug’

18 september 2022 (0 reacties)

Van Grote Markt tot Akeleiweg, van Eckhartstraat tot Vierendeel. Ondernemer Alex van Ginneken houdt van hardlopen en een uitdaging. In 2019 rende hij de zwaarste marathon ter wereld, door de Sahara. In coronatijd besloot hij door alle straten van Groningen te rennen. Na ongeveer 1400 kilometer kwam hij zaterdagmorgen over de finish.

Lees hier verder

Van Ginneken schreef een verslag op zijn facebookpagina
“Na 14 maanden 100 keer hardlopen zit het er op! Ik heb alle ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿณ๐Ÿฑ straten van de gemeente Groningen gezien.Vandaag finishte ik officieel door de laatste 7 straten te rennen met vrienden en familie.

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป?

Tijdens COVID waren er geen grote hardloop events en was ik toe aan een uitdaging. In die periode zag ik een post van Mark Potze die in Helsinki woont. Waarin hij deelde dat hij daar door alle straten aan het rennen was. Ik vond dat zo bijzonder en dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om door alle straten van Groningen te rennen. Na een test run in de eigen de eigen wijk was ik enthousiast en starte ik mijn monsterproject.

Het was een leuke en mooie uitdaging. En vooral een bijzondere manier om mijn eigen stad en gemeente te ontdekken. Ik heb veel mooie plekken ontdekt zoals: speeltuinen, picknick plekken, mooie huizen, leuke straatjes en prachtige natuur. Maar.. ik ben ook blij dat het er op zit en ik nu weer mijn favoriete rondjes kan lopen ๐Ÿ˜‰

Bekijk hier de live map van alle gelopen straten: https://lnkd.in/eUuaN-xb

๐——๐—ฒ (๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜†) ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป:

Totaal aantal runs: 100

Aantal maanden: 14 maanden

KM totaal: 1392,63

Aantal marathons: 33,00

Uren: 123:33

Gemiddelde afstand per run: 15,07 KM

Gemiddelde afstand voor 1 straat: 0,67 KM

Gemiddelde snelheid: 11,27 KM/H

Gemiddeld aantal straten per keer: 20,94

Netto afstand alle straten: 1001,46 KM

Afstand % om alle straten te lopen: 139,06%

Calorieen: 101661,99 kCal

Kilo’s verbrand: 13,22 KG (+/- 18 kilo chips)

๐—ก๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜† ๐˜€๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐˜

Van alle runs heb ik alle statistieken bijgehouden van mijn runs. Daarvoor heb ik een Google Sheet gebouwd waar ik alles in bijhield. Inclusief een kort verslag van elke wijk: https://lnkd.in/ebMxPty3

๐—ฆ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฐ๐—ผ๐˜‚๐—ป๐˜

Op mijn Strava account kun je alle runs terug vinden (met de titel: “Every Single Street Groningen”). Tijdens elke run heb ik ook foto’s gemaakt van dingen die ik mooi of bijzonder vond en toegevoegd aan elke run. Zo krijg je een beetje een beeld van de hele gemeente Groningen.

Je kunt mij hier volgen op Strava: https://lnkd.in/e9sM2p6Z

Update: item over mijn laatste straatjes op de Groningse TV: https://www.rtvnoord.nl/…/afle…/expeditie-grunnen/931433

๐—ฉ๐—ผ๐—น๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Op dit moment heb ik geen nieuwe extreme uitdaging gevonden. Ik ga er ook niet naar op zoek. Er komt vast weer iets op mijn pad. En daar heb ik nu al zin in!”

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.