< terug

Diabetes Fonds organiseert 13 mei New York Mini Marathon in Rotterdam

16 maart 2023 (0 reacties)

Amersfoort, 16 maart 2023 – Op zaterdag 13 mei is de New York Mini Marathon in Rotterdam. Een hardloopevenement georganiseerd door het Diabetes Fonds. Nieuw deze vijfde jubileumeditie is dat ook wandelaars kunnen meedoen. Het doel is om aandacht te vragen voor diabetes en geld op te halen voor onderzoek. Dat is hard nodig, want al 1.2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en wekelijks komen daar duizend bij. Iedereen vrij van diabetes. Dat is de droom.

Als deelnemer waan je je voor een dag in New York. Je hardloopt of wandelt tussen de wolkenkrabbers, langs de Maas en over de Erasmusbrug. Langs de route moedigen onder meer cheerleaders en een gospelkoor je aan. Op het festivalterrein staan foodtrucks, zorgt een DJ voor de leukste deuntjes en treedt Lee Towers op als slotact. Iedereen kan meedoen aan de New York Mini Marathon. Dat kan alleen of als team. Bijvoorbeeld met je gezin, familie, vrienden of collega’s. Je kan verschillende afstanden hardlopen: 4.2 km, 10.5 km of 21 km. De wandelroute is 5 km. Speciaal voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar is de Kidsrun. Die bestaat uit een parcours van 420 meter met allerlei obstakels en spellen. De New York Mini Marathon is geen officiële wedstrijd. Er is geen tijdsregistratie en de route is niet volledig afgezet. Vrijwilligers geven de route aan en wijzen de weg.

In actie voor diabetes
Door mee te rennen of wandelen kom je in actie voor diabetes. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het voorkomen, beter behandelen en genezen van diabetes. “Een leven zonder diabetes is onze droom. En die van mensen met diabetes en hun naasten”, zegt Diena Halbertsma, directeur Diabetes Fonds. “Want diabetes heeft een enorme impact op je leven. Het is een ziekte waar je 24/7 mee bezig bent en je hebt een grotere kans op andere gezondheidsproblemen zoals schade aan ogen, zenuwen en nieren. Met het geld dat we ophalen met de New York Mini Marathon willen we de kwaliteit van leven met diabetes verbeteren. Ik ben trots op alle mensen die zich inzetten voor dit doel door samen met ons te hardlopen of wandelen.”

Inschrijven
Via www.newyorkminimarathon.nl schrijf je je in voor de New York Mini Marathon. Als hardloper betaal je € 29,50 inschrijfgeld. De Kidsrun kost € 22,50. Wandel je mee? Dan betaal je als volwassene € 20 en als kind € 10 inschrijfgeld.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *