< terug

Dit is de aangepaste route van de Egmond Halve Marathon

9 januari 2024 (0 reacties)

Het parcours van de Egmond Halve Marathon is dit jaar anders dan andere jaren. Als gevolg van de regenval is het grondwater in de duinen hoog, wat betekent dat er niet over het oorspronkelijke parcours gelopen kan worden. Dit heeft invloed op de halve marathon en de Egmond Mini Marathon, op Camping Bakkum. De verwachting van PWN is dat ondanks de mindere regenval van komende dagen, dit ook zondag nog het geval is. In overleg met PWN, Camping Bakkum, de gemeentes Bergen en Castricum, provincie Noord-Holland en de politie wordt het parcours aankomende zondag aangepast.

Het parcours gaat, nadat de deelnemers het strand verlaten bij Castricum aan Zee, niet direct de duinen in. Zij lopen eerst een stukje langs de Zeeweg en gaan daarna via de Van Oldenborghweg de duinen in. Om na deze genomen aanpassingen uit te komen op een halve marathon, lopen de deelnemers op de terugweg naar de finish extra kilometers in Egmond-Zuid.

Volg deelnemers met de Le Champion app
Alles over de GP Groot Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking-functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen. De app kan gratis worden gedownload in de App of Play Store.

Live op NH
De NN Egmond Halve Marathon is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH. Daarnaast zijn beide evenementen het gehele weekend live te volgen op radio en televisie via RTV 80.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *