< terug

Dit zijn de vernieuwde parcoursen voor 40ste editie Marathon Eindhoven.

27 juni 2024 (0 reacties) Dit zijn de vernieuwde parcoursen voor 40ste editie Marathon Eindhoven.

Bij de 40ste editie van de Marathon Eindhoven zijn er een aantal grote wijzigingen ten opzichte van vorige edities. Zo is het programma van het gehele weekend aangepast en zijn de parcoursen geüpdatet.

Op zaterdagmiddag 12 oktober vinden dit jaar naast de Marathon Eindhoven Urban Walk en Your Marathon Challenge ook de Mini Marathon over 2 afstanden en City Run over 5 km plaats. De nieuwe plaats in het programma biedt ruimte om met een geheel nieuw parcours te komen. De route van de Marathon Eindhoven Urban Walk wordt later bekendgemaakt.

Alle onderdelen van de zaterdagmiddag zullen starten op de Parklaan. Vanaf hier lopen de routes van de Your Marathon Challenge, Mini Marathon en City Run via de wijk Villapark richting de Dommel. De lopers op de City Run van 5 km zullen hun route vervolgen langs de Kanaaldijk-Noord en Kanaaldijk-Zuid. Alle deelnemers finishen op de Vestdijk, waar een tribune bij de finish is voor publiek.

Zondag 13 oktober

Op zondag starten de 1/4 Marathon, Marathon en Halve Marathon allemaal op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De routes van de 1/4 Marathon en Marathon zijn vergelijkbaar met afgelopen jaren en lopen onder andere langs de Herdgang. 

De marathonlopers krijgen een nieuw parcours voorgeschoteld: deze lopers zullen eerst richting het Noorden lopen waarbij de eerste 14 km het parcours van de Halve Marathon gevolgd wordt. In de buurt van het Evoluon is het halve marathonpunt. Vervolgens lopen de lopers de zuidelijke lus, langs onder andere de High Tech Campus en Genneper Parken. De laatste kilometers volgen het traditionele parcours langs het Philips-stadion, door Stratumseind en finish op de Vestdijk. 

Bekijk alle informatie over de parcoursen hier.

Straten die onderdeel uitmaken van het parcours op zaterdag of zondag worden aangemoedigd om de straat te versieren om zo de deelnemers aan te moedigen. Meer informatie over het aanmelden als Gezelligste Straat van Eindhoven vind je hier.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *