Ad
< terug

DL: Fantastische Noorse records Jakob Ingebrigtsen en Karsten Warholm

20 juli 2019 (0 reacties)

Op de baan waar hij wereldkampioen is geworden loopt de Noor Karsten Warholm bij de Diamond League-wedstrijd naar een nieuw Europees record op de 400 meter horden met 47.12 sec. Even daarvoor heeft Jakob Ingebrigtsen in Londen ook al een fantastische tijd op de 5000 meter gelopen met 13.02.03 min. Beide atleten snellen naar nationale records en internationale toptijden.

Europees kampioen Ingebrigtsen loopt zijn eerste 5000 meter in dit seizoen en het is gelijk top voor de 18-jarige atleet. De race begint niet zo heel snel. Dat blijkt niet alleen een voordeel te zijn voor de Noor, maar voor meer atleten in deze wedstrijd, die persoonlijke records of beste jaartijden lopen. Na ca. 8 minuten ontstaat er een kopgroepje met een hoger tempo. Met nog twee ronden te gaan meldt Ingebrigtsen zich op de eerste rij en opvallend genoeg loopt hij dan naast een andere jonge topper, de 19-jarige Rhonex Kipruto. Hij loopt daarna iets weg en alleen de Ethiopiër Hagos Gebrhiwet kan volgen. Gebrhiwet wint de spannende eindsprint met 13.01.86 min, voor Ingebrigtsen (13.02.03). De jonge Noor  verbetert zijn beste tijd van de Europese titelstrijd in Berlijn in één keer met 15 seconden en hij is sneller dan de Noorse recordhouder Marius Bakken (13.06.39) in 2004.

Karsten Warholm (23) loopt zijn derde internationale wedstrijd in dit seizoen. In juni heeft hij al grootse vorm laten zien in het Bislett-stadion in Oslo met 47.33 sec. De wereldkampioen heeft direct al een grote voorsprong op de 400 meter horden. Zijn 47.12 sec. is een Europees record en de beste wereldjaartijd. Beide atleten praten er niet zo veel over, maar de media vragen er wel naar. Zowel Ingebrigtsen als Warholm hebben nu zicht op het doorbreken van een grens; voor Ingebrigtsen 13 minuten en voor Warholm 47 seconden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *