< terug

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit (uitslagen)

19 mei 2024 (0 reacties)

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag ademde de stad een sfeer van gezelligheid, plezier en vooral sportieve prestaties.

De wedstrijddag begon in de ochtend onder prettige hardloopomstandigheden. Om 9.00 uur klonk het eerste startschot van de dag. Op dat moment vertrokken de eerste duizenden hardlopers verdeeld over de ¼ Marathon, Run ¼ Marathon en de nieuwe Utregse Studentenbokaal.

Na 37 minuten en 39 seconden was het Learoy Alcock die er met de winst van de ¼ Marathon vandoor ging. De snelste vrouw op dit onderdeel was Jiske Wessels met een tijd van 41.13. Het snelste team van de Utregse Studentenbokaal was ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Bij deze mooie prestatie hoort natuurlijk een mooie prijs, dus gingen de studenten naar huis met een set Momentum Sport oordopjes van Sennheiser. Daarnaast werd hun teamnaam vereeuwigd op de Utregse Studentenbokaal. Op de tweede plaats eindigde team ‘Winnen is belangrijker dan meedoen’, maar winnen lukte vandaag niet.

Om iets na 10.00 uur klonk het startschot van de Utrecht Marathon, de Utrecht Halve Marathon en de Business Halve Marathon. Aan de start verschenen onder andere Jill Holterman, Dolf Jansen en Erben Wennemars. De lopers liepen vanaf de start een mooie route door de natuur naar Landgoed Amelisweerd en via het prachtige Utrechtse groen door naar de historische binnenstad. Onder luid gejuich van de enthousiaste supporters vervolgden zij hun weg langs onder andere de Nieuwegracht en de Domtoren op weg naar de finish op het Utrecht Science Park.

Langs de route waren er verschillende muzikale acts en DJ’s te vinden om te zorgen voor extra sfeer en een steuntje in de rug van de lopers. Om ongeveer 15 minuten over 11 veerde de finishstraat op, want daar kwamen de eerste lopers van de Utrecht Science Park Halve Marathon de hoek om. Tommy Kinders won dit grootste onderdeel van het evenement en finishte in een tijd van 01.09.26.

Jill Holterman maakte haar favorietenrol dubbel en dwars waar en finishte als eerste vrouw op de Utrecht Halve Marathon. Zij bereikte de finishlijn op de Cambridgelaan in een tijd van 01:17:56.

De Utrecht Marathon werd dit jaar gewonnen door Thomas Cornthwaite. Hij liep de ruim 42 KM in een tijd van 02:33:12. De snelste vrouw op de hele marathon was Wiebke Kleinwächter met een tijd van 02:59:55.

In de tussentijd namen de jongste atleten van de dag het tegen elkaar op tijdens de Mini Marathon. Zij liepen een ronde van 1,5 KM op het Utrecht Science Park. Onder luid gejuich van enthousiaste ouders, opa’s, oma’s en al het andere publiek namen de hardlooptalentjes hun welverdiende medaille in ontvangst.

De Utrecht Marathon 2024 was niet alleen de grootste ooit, maar ook een hele bijzondere. Er werd namelijk ruim €343.469 euro opgehaald voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor baanbrekend kankeronderzoek.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *