< terug

Drechtstadloop op zondag 6 november

12 september 2022 (0 reacties)

De DrechtStadLoop vindt dit jaar plaats op zondag 6 november 2022. De start en de finish zijn voor alle onderdelen op het Statenplein, in het centrum van Dordrecht, de oudste stad van Holland. Het parcours van de DrechtStadLoop (halve marathon) ligt geheel op het Eiland van Dordrecht en brengt u vanuit de historische binnenstad via Oud-Krispijn, Crabbehof en Wielwijk naar het zuidelijkste puntje van Dordrecht en daarna langs Sterrenburg, via Dubbeldam, Stadspolders en de Wantijdijk weer terug naar de finish.

Het hoofdnummer, de halve marathon is een KNAU wegwedstrijd / prestatieloop.Verder zijn er prestatielopen over diverse afstanden.

Voorafgaand aan de lopen is er een wedstrijd voor de Framerunners, speciaal voorkinderen met een fysieke handicap.

Bij de Puppyrun over 400 meter mag één begeleider per kind meelopen.

De 3 km is speciaal voor hen die in een opstartgroep de loopsport zijn gaan beoefenen.

EHBO Dubbeldam en Rode Kruis Dordrecht zorgen voor de veiligheid.

Onderweg zullen er voldoende drink- en verzorgingsposten aanwezig zijn.

Er zal op diverse plaatsen langs het parcours live muziek worden verzorgd. 

Goede doel
Elk jaar verbindt de DrechtStadLoop zich aan een goed doel. Ook dit jaar zal er geld ingezameld worden voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis, en wel voor het optimaliseren van de behandeling van Long COVID- patiënten. Deze mensen blijven langdurig klachten houden van onder meer ernstige vermoeidheid, benauwdheid en concentratieverlies. Dit kan maanden en zelfs jaren aanhouden en maakt het leven, werken en recreëren van deze patiënten erg zwaar. Daarom is meer aandacht nodig voor de oorzaak en behandeling. In het Albert Schweitzer ziekenhuis is hiervoor een polikliniek opgezet. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.