< terug

Drents atletiektalent Job IJtsma: Ik moet op het EK cross in Lissabon vooral genieten

5 december 2019 (0 reacties)

Foto Remco Bos

Job IJtsma: ,,Als mijn coach Eddy Kiemel mij een opdracht geeft, kan ik dat precies uitvoeren.’Job IJtsma (19) doet zondag voor het eerst mee aan een groot internationaal toernooi. De atleet van Team 4 Mijl uit Groningen loopt het EK cross onder 20 jaar in Lissabon. ,,Ik moet vooral genieten.’’

,,Mensen die wel al zo’n groot toernooi als het EK hebben gelopen, zoals mijn teamgenoot Tom (de Assenaar Tom Hendrikse, red), zeggen dat ik vooral moet gaan genieten’’, vertelt de uit Hoogeveen afkomstige, maar in Groningen studerende Job IJtsma. ,,Ik krijg straks zoveel indrukken. Mijn coach Eddy Kiemel drukte me op het hart om niet te overweldigd te raken, zodat ik wel goed kan presteren. Er zullen heel veel mensen zijn die wat tegen me gaan zeggen, maar daar moet ik me niets van aantrekken en gewoon mijn eigen race lopen.’’

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *