< terug

Dromen

De meeste dromen zijn natuurlijk bedrog, maar wat als……Tsja, als ik deze week de getallen 16, 24, 45, 54, 65 en 99 goed had ingevuld op mijn lot van de super powerball loterij….Oké, dan had ik waarschijnlijk nu niet achter mijn pc deze column zitten te typen, maar stel dat…..Dan was Olympisch goud op de marathon in Rio een kat in het bakkie geweest. De nieuwe column van Jeroen van Damme is uit

17 januari 2016 (0 reacties)


 

De meeste dromen zijn natuurlijk bedrog, maar wat als……Tsja, als ik deze week de getallen 16, 24, 45, 54, 65 en 99 goed had ingevuld op mijn lot van de super powerball loterij….Oké, dan had ik waarschijnlijk nu niet achter mijn pc deze column zitten te typen, maar stel dat…..Dan was Olympisch goud op de marathon in Rio een kat in het bakkie geweest.

Ik zie de vraagtekens al bij de lezers in de ogen verschijnen, maar ik zal het wat verduidelijken.Als ik die 1,5 miljard dollar had gewonnen, dan zat ik nu in het vliegtuig om naar Amerika te gaan om daar te cashen.

Vanuit de States is het natuurlijk maar een klein stukje vliegen naar de Mexicaanse grens.Bij de plaatselijke apotheek, genaamd “the winner takes it all”, laat ik me voorzien van de allerlaatste snufjes en snuifjes. Maar dan nog. Van 2.29 en een beetje in 2015 naar 2.11.00 in 2016 is toch nog wel een grote stap.

Een 2.11 is natuurlijk voor watjes, dat is een tijd die je loopt als je je elke dag het leplazarus traint, je goed verzorgt met boterhammen pindakaas.Nee dat gaan we dus niet doen. If you can’t beat them, join them.

Bij de technical meeting voor de Rotterdam marathon blijkt de grote groep Kenianen op een tussentijd van 1.02.30 te vertrekken.Veel te langzaam, dus ga ik maar solo weg voor een tijd van 1.01.30.

Als ik de volgende dag de Coolsingel opdraai staat de klok nog maar op 1.59 en ik zie de tijd nog net op de 2.02 springen staan als ik de finishlijn overstuif.Helaas heb ik ’s ochtends een dubbele dosering van mijn vitaminepreparaten genomen, zodat ik rechtstreeks doorloop richting de Dam in Amsterdam, en in het Vondelpark besluit dat het nu wel genoeg is voor vandaag.

De dopingcontrole is een dag eerder al geregeld. Geld opent inderdaad deuren.De kwalificatie voor Rio is binnen.Nu alleen nog even een gouden plak ophalen.Appeltje eitje, zeker nu mijn allernieuwste facebookvriend Poetin meehelpt.Alle lopers die voldaan hebben aan de olympische marathonlimiet, hebben een “verplichte” uitnodiging gekregen voor de Siberische marathon “the sky is the limit” gekregen.Na het startschot is er niets meer van het deelnemersveld vernomen.

Alles is nu goud wat er blinkt.Het is dus mogelijk om je in een jaar om te scholen van een 43 jarige roestige master tot een kruising van Superman, Speedy Gonzales en Road Runner.De Nederlandse atletiekbond denkt er net zo over en ik krijg een erelidmaatschap.Mochten er in de toekomst toch nog verdenkingen ontstaan rondom mijn blinkende medaille dan kan het altijd nog aan mijn tandpasta liggen, of aan een bedorven kipfiletje, en anders heb ik gesport in de geest van de tijd.

In noodgevallen is er nog altijd het zogenaamde verjaringstermijn.Gelukkig zijn dromen bedrog, en ga ik nu heerlijk genieten van een duurloopje in een winterzonnetje!

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.