< terug

Duitsland verguisd door eigen media na dramatisch WK atletiek: ‘Een schande’

29 augustus 2023 (0 reacties)

Een wereldkampioenschap atletiek zonder een Duitse medaille – dat is nog nooit gebeurd. Het DLV-team presenteerde zich beter in Boedapest dan vorig jaar in Eugene, maar heeft de aansluiting met de wereldtop verloren. DLV-voorzitter Jürgen Kessing sprak van een “worst case scenario”. Maar er is nog hoop aldus de Duitse Sportschau

Nul medailles. Dat klinkt verschrikkelijk. Vorig jaar bij de wereldkampioenschappen in Eugene waren slechts twee medailles al een historisch dieptepunt. Nu haalde het 70-koppige Duitse team niet één podiumplaats. De verantwoordelijken van de Duitse atletiekbond (DLV) moeten dit ook eerst verwerken. “We zijn hier niet gekomen om weer met lege handen naar huis te gaan,” zei bondsvoorzitter Jürgen Kessing.De concurrentie wordt echter niet alleen sterker, maar ook groter. Tijdens de wereldkampioenschappen kwamen 46 landen binnen op de medaillelijst. “De topatleten van de wereld zijn veel breder geworden”, legt Kessing uit, die de wereldkampioenschappen zonder medaille een “worst case scenario” noemt. “Het hoofd van de federatie wil steun uit Berlijn en pleitte voor Olympische Spelen in Duitsland om een einde te maken aan de crisis in de Duitse sport. Om weer competitief te worden, moet er een schok door de Duitse sport gaan.

Een schande
Boulevardkrant Bild pakt nog wat groter uit met “Nul medailles een schande”. “Duitsland heeft geen enkele medaille gewonnen op de wereldkampioenschappen atletiek. Zo’n mislukking is er nog nooit geweest!” De kritiek gaat verder met: Lopen! Springen! Werpen! Waarom kunnen we dat niet meer? Wanneer zijn we vergeten hoe we moeten winnen? Of zijn we gewoon traag en lui geworden? We werden vroeger niet met de auto naar school gebracht en we liepen steeds naar school. Hoe zwaar de tas ook was.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *