< terug

Duo loopt 12 marathons in 12 maanden ten bate van onderzoek naar MS

29 juni 2020 (0 reacties)

Hardlopers zijn doorzetters, je zou ook kunnen zeggen echte Jerommekes. Wat is er dan mooier dat je met dat doorzettingsvermogen een goed doel tot een succes kunt maken. René en Berend zijn de vrienden van Ruurd ‘Jerommeke’ Sieperda. Het zijn doorzetters die een indrukwekkende hardloopprestatie willen realiseren. Zij lopen ten bate van onderzoek naar MS.De slopende ziekte waardoor hun vriend Ruurd Sieperda getroffen is

Ruud Sieperda deelt mee: “Afgelopen jaar op mijn 50ste verjaardag hebben mijn vrienden als verrassing een groot bord van Jerommeke met een koe op zijn rug bij mij in de tuin geplaatst. Heel toepasselijk want mijn vrienden noemen mij vaak Jerommeke en melkveehouder was tot voor kort mijn beroep. Helaas moet ik zeggen ‘was mijn beroep’  want door de ziekte MS, en het daar uit voortvloeiende chronisch energietekort, heb ik moeten besluiten om afscheid te nemen van mijn passie: de melkkoeien”.

“Mijn kameraad René en zijn maat Berend hadden al langer plannen om een sportieve uitdaging aan te gaan, en zochten als extra motivatie een goed doel om daar aan te koppelen.MS kost veel energie, onderzoek naar MS kost veel energie, en marathons lopen kost veel energie. Zie daar: Team Jerommeke was geboren! 12 marathons in 12 maanden in 12 verschillende provincies, en dat allemaal ten bate van onderzoek naar MS. Een donatie kost niet veel energie, dus steun ons en help MS de wereld uit”.

Het duo heeft inmiddels zes marathons gelopen

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *