< terug

EAC de Sperwers opent het wegseizoen met de traditionele Lenteloop

17 maart 2024 (0 reacties)

Emmen-Op zaterdag 23 maart organiseert EAC de Sperwers de traditionele Lenteloop. De wedstrijd met een finish op de prachtige atletiekaccommodatie van de Sperwers wordt voor de 32e keer georganiseerd. Daarmee is deze wegwedstrijd een klassieker op de Drentse hardloopkalender.

Na de succesvol verlopen Hondsrugcross en de Rietplasrun is de Lenteloop alweer de derde wedstrijd georganiseerd door de ijverige vrijwilligers van EAC de Sperwers. Het is tevens de eerste wegwedstrijd van het nieuwe atletiekseizoen in de regio Emmen. Voor vele deelnemers is de Lenteloop een ideale voorbereiding op de vier Mijl van Emmen op zondag zeven april.

Parcours
De Lenteloop is een wedstrijd met een relatief vlak parcours over verharde wegen. De start van alle afstanden vindt plaats op de wielerbaan op sportpark de Meerdijk. De finish is eveneens voor alle afstanden op de atletiekbaan van EAC de Sperwers.

Programma
Om 12.45 uur klinkt het eerste startschot. De jongste deelnemers t/m 11 jaar en de deelnemers met een verstandelijke beperking lopen een ronde van één kilometer. De één en ook de twee kilometer starten op de wielerbaan en finishen op de atletiekbaan. De jeugd in de categorie twaalf t/m zestien jaar kan kiezen uit twee of vijf kilometer. Na de jeugd is het de beurt aan de deelnemers/sters in de categorie senioren en masters (40+). Zij lopen de vijf kilometer of tien kilometer. De deelnemers op de vijf en tien kilometer lopen vanaf de start op de wielerbaan via het Oosterse bos terug naar de wielerbaan en vervolgens naar de finish op de atletiekbaan.

Inschrijven
De ontvangst vindt plaats in de kantine van E.A.C. de Sperwers op sportpark de Meerdijk. Hier vindt de na-inschrijving plaats en kunnen startnummers worden afgehaald. De start op de wielerbaan is op loopafstand van de accommodatie van E.A.C. de Sperwers. De digitale inschrijvingsmodule is te vinden op de nieuwe website www.lenteloopemmen.nl Er kan ingeschreven worden t/m 21 maart. Op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 11.30 uur tot twintig minuten voor aanvang van de wedstrijden in de kantine van EAC de Sperwers nog na ingeschreven worden. De kosten voor na- inschrijving bedragen voor de jeugdafstanden, twee en een kilometer, vier euro en voor de overige afstanden tien euro. Voor starttijden en alle andere wetenswaardigheden kunt u zich informeren op de website van de organisatie: www.lenteloopemmen.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd