< terug

Edyta Lewandowska wint loodzware ultraloop in Brazilië (Brazil135)

16 januari 2024 (1 reactie)

Edyta Lewandowska heeft in 27.29u. de Brazil135 gewonnen. Ze is ook sneller dan de mannen. Het is een loodzware ultraloop. Het getal 135 verwijst naar het aantal mijlen en de beroemde Badwater135 in de Verenigde Staten. Het is ca. 217 kilometer.

Initiatiefnemer en organisator Mario Lacerda heeft zelf vaker meegedaan in Californië.In Brazilië wordt de pelgrimsroute Caminho Da Fé gevolgd. Het zijn onverharde wegen en paden in heuvelachtig terrein, maar ook met pittige afdalingen. De wedstrijd in Brazilië telt ook als kwalificatie voor de Badwater135. Daar heeft de Noor Simen Holvik vorig jaar gewonnen, maar hij moet nu Lewandowska met een grote achterstand voorrang geven (29.12u.). In de uitslagen zijn de tijdverschillen enorm. De winnares is bekend als bergloopster (en van ultratrails). De 43-jarige Poolse is al heel lang actief in de atletiek. Ze is begonnen op de baan, daarna volgt de wegatletiek en nu kiest de loopster voor extreme uitdagingen.

Reacties

  • Hans Jurriaans
    1 Op 17
    Bij de Badwater Ultra was Simen Holvik ook 2e overall en 1e bij de mannen. Ook toen dus een vrouw (Ashley Paulson) voor hem.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *