< terug

Eef van Dongen gehuldigd in Nederland voor historische WK medaille

31 oktober 2022 (0 reacties)

Eef van Dongen, woonachtig in Zweden, was even weer terug in Nederland voor een Internationale tweedaagse oriëntatielopen op de Veluwe. De Nederlandse die afgelopen zomer brons veroverde op het WK sprint knock-out, had nog even getwijfeld om met haar vriendin Nienke Brinkman mee te gaan voor een 5 daagse op het Portugese eiland Madeira maar durfde met name de lange afstand nog niet aan.

De eerste wedstrijd in de omgeving van Epe gelde tevens als WRE ( World Ranking Event ) wedstrijd. Van Dongen liep geen perfecte wedstrijd en moest genoegen nemen met een derde plaats. Na de wedstrijd werd ze in het zonnetje gezet door voorzitter van de wedstrijd commissie Anne Heikoop doordat ze de eerste WK medaille in de historie van de Nederlandse oriëntatie bond had behaald.
De volgende dag, de tweede wedstrijd in de omgeving van Stroe ging het een stuk beter met Van Dongen en won ze de wedstrijd.Van Dongen gaat komende winter in Zweden met haar vriend en trainer zich meer richten op het oriënteren op de lange afstand in de natuur. Voor volgend jaar is het eerste doel WK long top 20, daarna het EK sprint in Italië en hoopt via de Warandeloop zich te plaatsen voor het EK cross country.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd