< terug

Eerste editie Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike trekt ruim 5.000 deelnemers

9 september 2022 (0 reacties)

Nijmegen – Meer dan 5000 deelnemers doen komend weekend mee aan de eerste editie van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike. Ruim 3000 hardlopers starten op zaterdag 10 september bij de Zevenheuvelentrail en bijna 2000 hikers gaan zondag 11 september de uitdaging van het zware parcours aan. Voor 260 kinderen staat zondag de Kinderloop op het programma.

Festivalterrein
De Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike starten vanuit Park Brakkenstein. Zowel de start als de finish liggen op het festivalterrein met foodtrucks, barretjes, een speelplek voor kinderen en een DJ. Van daaruit vertrekken de trailrunners en hikers via de speciaal geplaatste spoorbrug bij de d’Almarasweg richting de bossen rondom Nijmegen. Hier wacht een uitdagend parcours met veel hoogtemeters, smalle paden, moeilijke afdalingen en mooie uitzichten. Het festivalterrein is gratis toegankelijk voor iedereen. Op zaterdag is het terrein geopend van 09:30 t/m 20:00 uur en op zondag van 07:00 t/m 18:00 uur.

Ooho’s en circulair bekersysteem
Bij de verzorgingsposten onderweg krijgen deelnemers aan de Zevenheuvelentrail Ooho’s met 70 ml water. Ooho’s zijn drankzakjes gemaakt van oplosbaar zeewier. Deelnemers aan de Zevenheuvelenhike worden aangemoedigd om hun eigen beker of fles mee te nemen die ze bij de verzorgingsposten kunnen vullen met water. Op het festivalterrein gebruikt de Stichting Zevenheuvelenloop hetzelfde drinkbeker recyclesysteem als tijdens de recente Vierdaagsefeesten. Bij aankoop van het eerste drankje betaal je 50 cent voor een beker, tegen inlevering van deze beker betaal je bij het volgende drankje geen bijdrage voor de beker. De teruggebrachte bekers worden gerecycled door de DAR en opnieuw tot bekers gemaakt.

Kinderloop
Ruim 250 basisschoolkinderen gaan op zondagmorgen de strijd aan bij de Kinderloop. Zij lopen in leeftijdsgroepen door de spectaculaire carrousel. Ze doen een gezamenlijke warming-up en als afsluiting is er een prijsuitreiking. Voor en na de race kunnen kinderen spelen op een springkussen.

Meer informatie over de Zevenheuvelentrail, Zevenheuvelenhike en Kinderloop is te vinden op www.zevenheuvelentrail.nl.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.