< terug

Eindejaarscorrida Leuven op 26 maart verwacht meer dan 4000 deelnemers

12 maart 2022 (0 reacties)

De voorinschrijvingen voor de eindejaarscorrida zijn bijna afgesloten. Ondanks de concurrentie van liefst 27 andere organisaties in België met o.a. de marathon van Gent en de Crêtes de Spa zijn er meer dan 3500 voorinschrijvingen. Onder de inschrijvingen opnieuw sportjournalisten, politici, topatleten.

De deelnemers kunnen genieten van een parcours van 4 km, 8 km en 12 km uitgewerkt door DCLA en stad Leuven een parcours van 4 km, 8 km en 12 km dat hun door het mooie historische centrum leidt. De start wordt gegeven op de Bondgenotenlaan en met aankomst op het majestueuze Ladeuzeplein werd er ook voldoende plaats voor supporters gecreëerd. Kleedkamers, douches en sportzakbewaring zijn er in sporthal “De Rijschool”.

Op zaterdag 26 maart tussen 14u en 16u in de Atletiek Arena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272 te 3010 Kessel-Lo en de dag zelf in de grote tent op het Ladeuzeplein kan er nog ingeschreven worden.

De kinderloop, met vertrek om 9u45, blijft behouden in zijn gekende vorm. Sport doen is wat telt en elke jonge deelnemer krijgt dan ook bij de start een T-shirt en bij aankomst een medaille. De kinderloop wordt begeleid door verschillende DCLA atleten die het afgelopen seizoen een internationale selectie behaalden op diverse kampioenschappen.

Vervolgens starten om 10u de lopers voor de 4 km. Om 10u30 is het tijd voor de grote massa op de 8 km en om 11u15 is de 12 km aan de beurt. Door de parcoursaanpassingen en het tijdsschema is inhalen van minder snelle  lopers niet nodig.Alle lopers krijgen bij aankomst een feestelijk aandenken. De tijd wordt geregistreerd via een RFID-chip.

Uur schema:    9u45:  Kinderloop  10u00:  4km 10u30:  8km 11u15: 12km

Ook de supporters worden verwend met een grote tent op het Ladeuzeplein, een stand waar ook niet-lopers het beste van zichzelf kunnen geven. Verschillende percussiebands langs de omloop en een grote spionkop aan het CM kantoor in de Leopoldstraat, maken het voor supporters en lopers alleen maar aangenamer.

Dit alles wordt live uitgezonden op ROBtv tussen 9u30 en 12u30 met een herhaling in de namiddag, zodat de aanwezigen ook de kans krijgen om alles te herbeleven. Ook is er op het Ladeuzeplein een groot scherm, waar alles kan gevolgd worden.

Meer informatie is terug te vinden op www.corridaleuven.be
(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *