< terug

EK-cross: Jonge Noor Rabi, winnaar Warandeloop, uit ziekenhuis Turijn

15 december 2022 (0 reacties)

Tijdens de Europese kampioenschappen cross in Italië is de Noor Abdullah Dahir Rabi (19) al vrij vroeg in de wedstrijd flauwgevallen. Op een heuvel is hij ingestort na ruim zes minuten in de tweede ronde. Hij wordt door zijn ploegmaat Vebjorn Hovdejord weggetrokken naar een andere plek.

Rabi heeft eerder dit jaar de Warandeloop gewonnen in Nederland in zijn leeftijdsgroep. In Turijn is hij een van de favorieten na zijn zilveren medaille vorig jaar bij de junioren. Zelf zegt de jonge Noor vanuit het ziekenhuis dat hij zich goed voelt. Hij is echter tot woensdag gebleven ter observatie. Eerste onderzoeken zijn niet verontrustend, aldus de atletiekbond. Er is waarschijnlijk niets ernstigs aan de hand.

Hovdejord ziet tijdens de cross direct dat er iets niet goed is met Rabi. Het is geen ‘gewone’ val en hij reageert niet. Hovdejord offert zijn eigen kansen op een hoge klassering op. “Je moet er voor elkaar zijn”, zegt de Noor. Ook ploegmaat Hauen stopt om te kijken wat er aan de hand is. Rabi zelf heeft geen herinneringen aan het incident en de hulp van zijn teamgenoten. Maar hij is ze zeer dankbaar.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd