< terug

Europese Marathonsteden Index 2019

10 januari 2019 (0 reacties)

Het nieuwe jaar is aangebroken en ook dit jaar staat het lopen van een (halve) marathon voor velen weer hoog op het lijstje met goede voornemens. Een toenemend aantal lopers reist zelfs de grens over om in het buitenland de uitdaging aan te gaan. Om deze sportieve reizigers enigszins op weg te helpen bij het plannen van hun marathon stedentrip heeft HomeToGo een uitgebreid overzicht gecreëerd van Europese marathons die op het programma staan evenals van wat het exact kost om deel te nemen. 

De onafhankelijke vergelijkingssite voor vakantieverblijven bekeek voor alle grotere Europese marathonsteden wat de inschrijf, verblijf- en reiskosten gemiddeld zijn. Deze kosten werden vervolgens verwerkt in een prijs per kilometer (totale kosten ÷ 42 km) om zo een rangschikking te maken van de voordeligste tot de duurste marathons. |

(Advertorial)

Methodologie 

Prijs per kilometer = (Accommodatiekosten + Inschrijfkosten + Reiskosten ÷ 42 (KM) 

Accommodatiekosten: Tonen de gemiddelde prijs van beschikbare (tweepersoons) accommodaties in de desbetreffende marathonstad omtrent de data waarop de marathon wordt gehouden. De check-in is doorgaans op zaterdag en de check-out op maandag. In totaal werden de prijzen van meer dan 50.000, op HomeToGo beschikbare, accommodaties opgevraagd en vergeleken. 

Inschrijfkosten: Tonen de (laatst mogelijke) prijs voor deelname aan de volledige marathon per volwassenen. De inschrijfkosten zijn afkomstig van de officiële websites van iedere marathon. 

Reiskosten: Tonen de prijs van een retourvlucht of treinreis naar iedere marathonstad. De genomen route is vanaf Schiphol Airport of vanaf Utrecht Centraal naar de lokale vluchthaven of het lokale hoofdstation. De aankomst is doorgaans op zaterdag en de terugreis op maandag. De beste beschikbare reis werd geselecteerd op basis van de laagste prijs en kortste reisduur. De reiskosten zijn afkomstig van GoEuro.nl 

(Advertorial)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *