< terug

Ex-wereldkampioen Manangoi (na schorsing): Ik heb mijn lesje geleerd’

9 januari 2022 (2 reacties)

‘Ik ben ook maar een mens. Ik heb mijn lesje geleerd’, aldus Eliyah Manangoi in de Keniaanse krant The Star. Hij heeft een schorsing van twee jaar gehad wegens overtreding van het dopingreglement. De 29-jarige Keniaan heeft zijn verblijfplaats niet opgegeven of niet goed ingevuld (‘whereabouts’). Daardoor heeft hij drie keer een dopingcontrole gemist. 

In 2017 is hij wereldkampioen geworden op de 1500 meter. Manangoi is ook Afrikaans kampioen en Commonwealth-kampioen. In de periode juli-december 2019 hebben de overtredingen plaatsgevonden. Hij is later met terugwerkende kracht geschorst door de IAU vanaf 22 december 2019. De atleet heeft zelf gezegd dat hij controle’s heeft gemist door een uitgestelde vlucht uit Europa, de tweede keer na een nachtdienst bij de politie en de derde keer tijdens een verblijf in Oostenrijk (voor een blessure). In Kenia heeft hij in Ngong inmiddels weer deelgenomen aan een cross (tevens nationale politiekampioenschappen). Manangoi wil zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen. Hij zegt dat hij nu weet hoe hij opgave moet doen van zijn ‘whereabouts’ en wat de regels zijn.

Reacties

  • Hinke
    1 Op 10
    Opnieuw wordt hier duidelijk geframed door zo'n titel te kiezen; jammer! Deze ban is een van de vele bans die niks met dopinggebruik te maken hebben en die een hoop onwetende atleten zonder reden schaadt. Door nieuwsberichten zo te framen wordt een beeld geschetst dat niet klopt met de werkelijkheid. Jammer! PS: bronvermelding is wel belangrijk als je stukken overneemt van andere artikelen.
  • Admin
    1 Op 10
    Dag, leuk dat je onze site zo nauwkeurig leest. Van framen is in onze optiek geen sprake.In de titel staat een uitspraak van de atleet zelf op de Keniaanse website van The Star. Bron hebben we toegevoegd.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *