Extreme Zuiderzeemarathon

De zuiderzeemarathon 2005 viel dit jaar precies in een winterse periode waardoor de omstandigheden guur, koud en daardoor zwaar uitvielen. Ondanks de problemen om vanuit het zuiden Zwolle te bereiken kwamen er nog circa 136 lopers aan de start waarvan 131 lopers de finish bereikten.

21 januari 2014 (0 reacties)

Poppe prima winnaar van extreme Zuiderzeemarathon

Hier alle uitslagen

Besneeuwde finishlokatie op de atletiekbaan van AV Pec 1910

De zuiderzeemarathon 2005 viel dit jaar precies in een winterse periode waardoor de omstandigheden guur, koud en daardoor zwaar uitvielen. Ondanks de problemen om vanuit het zuiden Zwolle te bereiken kwamen er nog circa 136 lopers aan de start waarvan 131 lopers de finish bereikten. Bij één van de laatste drinkposten, die in s Heerenbroek, bleek de veelgevraagde warme thee op te zijn. Vriendelijke bewoners aarzelden niet en zetten daarop warme thee voor de lopers.

De wedstrijd
Winnaar van de wedstrijd werd oud triatleet Rene Poppe. De inwoner van Wythmen leverde een indrukwekkende prestatie door onder deze omstandigheden een keurige eindtijd van 2.43.37 te realiseren. Poppe was een groot aantal jaren een van de subtoppers in het triatlon circuit. In de jaren negentig stopte Poppe met de actieve triatlonsport om enkele jaren geleden weer zijn rentree te maken in de hardloopsport. Eerder dit jaar finishte hij ook in de Rotterdam marathon (2.38.22). Bij de dames was er een voortreffelijke prestatie van Edith Troost. Zij verbeterde met 3.08.52 het parcourscecord.