< terug

Faith Kipyegon verbetert haar eigen wereldrecord 1500 mtr

7 juli 2024 (0 reacties) Faith Kipyegon verbetert haar eigen wereldrecord 1500 mtr

Fotocredit Christel Saneh for World Athletics.

Wereldrecordhoudster Faith Kipyegon op de 1500 meter en de mijl heeft haar eigen wereldrecord verbroken op de 1500 meter tijdens de Paris Diamond League. Kipyegon vestigde het nieuwe record door in Stade Charlety een tijd van 3:49:04 op de klokken te zetten.Ze verbeterde haar vorige record met 0,07sec dat ze in juni 2023 in Florence vestigde.

Wereld- en Olympisch kampioene Faith Kipyegon bevestigde haar status als de grootste atlete in de geschiedenis op de metrische mijl door haar eigen wereldrecord op de 1500 meter te verpulveren in een uitstekende 3:49,04 tijdens de Diamond League in Parijs. Ze is ook wereldrecordhoudster op de 5.000 mtr en de mijl.

De Keniaanse middellangeafstandsster maakte opnieuw indruk door haar eigen wereldrecord van 3:49,11 te verbeteren- dat liep ze vorig jaar in het Stadio Luigi Ridolf in Florence. Een blije Faith zei: “Wow dit is gewoon geweldig! Ik ben zo blij dat ik het wereldrecord over mijn favoriete afstand weer heb gebroken. Ik kan niet wachten om terug te komen naar Parijs om mijn Olympische titel te verdedigen!”Kipyegon heeft back-to-back Olympische 1500m titels opgeëist door goud te winnen op de Olympische Spelen van Rio en Tokio. Ze is ook drievoudig wereldkampioene op de 1500 meter en heroverde haar titel vorig jaar in Boedapest, zes jaar nadat ze de titel voor het eerst won in Londen.

Faith Kipyegon verbetert haar eigen wereldrecord 1500 mtr

Fotocredit Christel Saneh for World Athletics.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *